ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Φερτε τα ονοματα όσων χρωστουν

Τη λίστα με τα ονόματα όσων χρωστούν στο δημόσιο ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να δώσει
 
Ζητούν τη λίστα με τους οφειλέτες του Δημοσίου
στη δημοσιότητα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλής, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ηλ. Θεοδωρίδης, Θ. Παπαγεωργίου και Π. Στασινός με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.
Όπως δημοσιεύει το Έθνος, με πρωτοβουλία του κ. Κουρουμπλή, οι πέντε βουλευτές επανέρχονται στο θέμα της απόσυρσης της ρύθμισης για τη διαγραφή των 24 δισ. ευρώ ως «ανείσπρακτων χρεών» από το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου ότι θα επαναφέρει τη διάταξη, οι βουλευτές ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή τόσο τα ονόματα των οφειλετών όσο και το αποτέλεσμα της έρευνας με την οποία να αποδεικνύεται αν διαθέτουν ή όχι μετοχές σε off shore εταιρείες.

Επιπλέον, ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή αν διερευνήθηκε η περίπτωση εκποίησης από το Ελληνικό Κράτος των δικαιωμάτων είσπραξης των οφειλών προς εξειδικευμένες διεθνείς ιδιωτικές εταιρείες μέσω διεθνούς διαγωνισμού, ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: