ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Να τα πληρωσει απο την τσεπη του ή να παει κι αυτος στη ........στενή

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διεκδικεί ταξιδιωτικό γραφείο από το ελληνικό δημόσιο, από την περίοδο που ήταν υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για διαμονή του πρώην υπουργού σε σουίτες σε πολυτελή ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο
Προσφυγή κατά του ελληνικού δημοσίου κατέθεσε το ταξιδιωτικό γραφείο "Active World", διεκδικώντας 677.000 ευρώ για την περίοδο που οργάνωνε τα υπηρεσιακά ταξίδια του πρώην υπουργού Άρη Σπηλιωτόπουλου, όταν ήταν επικεφαλής του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.
Ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου, μιλώντας στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", αναφέρει ότι λόγω της οικονομικής αυτής οφειλής έφτασε στα όρια του λουκέτου και πλέον το λόγο θα έχουν τα δικαστήρια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, συνδύασε την προώθηση του ελληνικού τουρισμού με διαμονή σε πανάκριβα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο νοικιάζοντας σουίτες, οι τιμές των οποίων αποτελούν πρόκληση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα μόνο το διάστημα Μαΐου-Δεκεμβρίου 2008, τα ταξίδια του τότε υπουργού κόστισαν στο ελληνικό δημόσιο 702.000 ευρώ.
Τον Φεβρουάριο του 2008 ο Άρης Σπηλιωτόπουλος επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση FITUR, στη Μαδρίτη και καταλύει στη σουίτα του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου "Ritz".
Η σουίτα κοστίζει 3,500 ευρώ τη βραδιά και συνολικά για τη διαμονή του υπουργού οι Έλληνες πολίτες είχαν πληρώσει 21.068 ευρώ.
Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς γίνεται κράτηση σε σουίτα του "Puerta America" και πάλι στην Ισπανία, αλλά τελικά η επίσκεψη του Α. Σπηλιωτόπουλου ακυρώνεται. Παρόλα αυτά το ελληνικό δημόσιο πληρώνει 5.490 ευρώ.
Το διάστημα από τις 6-9 Μαΐου 2008, ο κ. Σπηλιωτόπουλος μεταβαίνει στο Ντουμπάι για την έκθεση Arabian Travel Market. Μένει στο ξενοδοχείο "Jumeirah Emirates Towers" και πάλι σε σουίτα, με κόστος 3.293 ευρώ τη βραδιά. Η εφημερίδα παραθέτει το τιμολόγιο από τη διαμονή του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.
Όλα τα ταξίδια του υπουργού χαρακτηρίζονται από τη χλιδή, καθώς πάντα διέμενε σε σουίτες, που κόστιζαν πάνω από 1.300 ευρώ τη βραδιά, ενώ για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε λιμουζίνες.
Μάλιστα, ιδιοκτήτης εταιρείας μεταφοράς VIP στο Λονδίνο, καταγγέλλει και αυτός στην εφημερίδα ότι προσέφερε τις υπηρεσίες του στον υπουργό στα τέλη του 2008 με τέσσερις λιμουζίνες, αλλά δεν είδε ποτέ το χρώμα του χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: