ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

161547.1 Επικίνδυνα και τα «ηλεκτρονικά» τσιγάρα



Η πολιτεία της Νέας Υόρκης προσανατολίζεται στην απαγόρευση της πώλησης «ηλεκτρονικών» τσιγάρων (e-cigarettes), μιας συσκευής που λειτουργεί ως υποκατάστατο για τους μανιώδεις καπνιστές, βοηθώντας τους να το κόψουν.

Σε εργαστηριακούς ελέγχους που έκανε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) σε δείγματα από δύο μεγάλες εταιρίες «ηλεκτρονικών» τσιγάρων εντόπισε καρκινογόνες και τοξικές χημικές ουσίες, όπως την τοξική ουσία διαιθυλινική γλυκόλη, που χρησιμοποιείται στα αντιψυκτικά και καρκινογόνες ουσίες, όπως οι νιτροζαμίνες.


Τον προβληματισμό της για την επικινδυνότητα των e-cigarettes εξέφρασε και η Αμερικανική Πνευμονολογική Εταιρία, καθώς, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, πρόκειται για μη εγκεκριμένα προϊόντα.


Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι συσκευές, που λειτουργούν με μπαταρία και περιέχουν θαλάμους με νικοτίνη, αρωματικές ουσίες και άλλα χημικά. Πωλούνται σε φαρμακεία, καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών αλλά και μέσω του Διαδικτύου κι, αντίθετα με τα κανονικά τσιγάρα και άλλα προϊόντα υποκατάστασης νικοτίνης, δεν αναγράφουν στη συσκευασία τους προειδοποίηση για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην υγεία.

1 σχόλιο:

esmoke είπε...

Αγαπητοί Κύριοι,

Η εταιρεία μας GETA Hellas εισάγει και διαθέτει στην ελληνική αγορά τα επώνυμα και ευρωπαϊκά προϊόντα Esmoke.

Για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών σας σχετικά με την μελέτη του αμερικανικού οργανισμού τροφίμων FDA που δημοσιεύσατε, η οποία και υποστηρίζει την ύπαρξη τοξικών ουσιών σε δείγματα ηλεκτρονικών τσιγάρων, θέλουμε να επισημάνουμε τα κάτωθι:

- Το υγρό αναπλήρωσης ( e-liquid ) που χρησιμοποιούμε για την αναγόμωση των ανταλλακτικών φίλτρων Esmoke ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΝΙΚΟΤΙΝΗ, με βεβαίωση του Γενικού Χημείου του Κράτους. Κατά συνέπεια δεν περιέχει και καμιά από τις υπόλοιπες τοξικές ουσίες (νιτροσαμίνες) που ανιχνεύθηκαν (μόνον) σε προϊόντα που περιέχουν νικοτίνη.

- Άλλες ουσίες που ανιχνεύθηκαν όπως η γλυκόλη διεθυλενίου, οφείλονται σε χρήση χαμηλού κόστους και ποιότητας πρώτων υλών. Η χρήση πρώτων υλών κορυφαίας ποιότητας, κατάλλήλων για φαρμακευτική χρήση (USP grade), εγγυάται την απουσία κάθε άλλης πιθανά βλαβερής ουσίας !

- Το υγρό αναπλήρωσης Esmoke περιέχει ΜΟΝΟΝ 3 συστατικά, απολύτως γνωστά για την ασφάλεια τους, τα οποία παρασκευάζονται στην Ευρώπη από κορυφαίες βιομηχανίες, προορίζονται δε για φαρμακευτική χρήση και έχουν βαθμό καθαρότητας έως και 99,9%. Μπορείτε να δείτε όλα τα πιστοποιητικά, την σύνθεση και την προέλευση των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του υγρού αναπλήρωσης Esmoke στον εξής υπερσύνδεσμο: "Esmoke, Σύνθεση και Ασφάλεια"

Αναφορικά με άλλες ανακοινώσεις στον τύπο μεταφέρω το κάτωθι κείμενο από την ιστοσελίδα:
giromiro.blogpot

"επιλέξετε να συνεχίσετε να πεθαίνετε από το συμβατικο κάπνισμα, γιατί μπορεί το ηλεκτρονικό κάπνισμα να σας δημιουργήσει δερματικά εξανθήματα, φαγούρα και δυσκοιλιότητα. Επίσης μοιάζει με συμβατικό τσιγάρο και επειδή έχει αρωματικά υγρά, μπορεί να το αγοράζουν μικρά παιδιά. Οπως τις τσίχλες. Αλλά τις τσίχλες νικοτίνης δεν τις πειράζουμε γιατί τις έχουμε ήδη εγκρίνει."

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο... αξίζει...

Με εκτίμηση,

Χαρ. Γιαννακού
http://esmoke.gr