ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

¨Αλλο αναδιάρθρωση και άλλο επαναγορά του χρέους ;

Μιλώντας στο Reuters από το Νταβός της Ελβετίας ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι
 
Παπακωνσταντίνου στο Reuters: Συζητείται η επαναγορά του χρέουςστο τραπέζι των ανεπίσημων συζητήσεων που γίνονται αυτή την περίοδο στην Ευρωζώνη για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους είναι και το θέμα της επαναγοράς ελληνικού χρέους.

«Για να γίνει αυτό χρειάζονται χρήματα και έτσι είναι μία ιδέα που συζητείται, όχι επισήμως. Η ιδέα, όπως και άλλες, αξίζει κάποια συζήτηση», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το Reuters.
 Την ύπαρξη συζητήσεων σχετικά με την ενδεχόμενη επαναγορά κρατικού χρέους από τη δευτερογενή αγορά εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) επιβεβαίωσε σήμερα με δηλώσεις της και η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ακόμα ότι η ολοκληρωμένη λύση-πακέτο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, που αναμένεται τους επόμενους δύο μήνες, θα βοηθήσει να βελτιώσει το κλίμα στις αγορές.
«Αυτό θα μας επιτρέψει κατά τη διάρκεια του έτους, ίσως κατά το τέλος της χρονιάς, να επιστρέψουμε με εκδόσεις μεγαλύτερης διάρκειας», πρόσθεσε.
Παρατήρησε ακόμα ότι χρειάζεται να ενισχυθούν η «δύναμη πυρός» και η ευελιξία του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης EFSF.

Δεν υπάρχουν σχόλια: