ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Οι καλοι φίλοι στις δυσκολες στιγμες φαίνονται (σαν να λεμε Καραμανλής -Βουλγαρακης)

Πέλεκ(η)ς κατά Καραμανλή
Στην κατάθεσή της η κ. Πελέκη δήλωσε ευθέως ότι στην υπόθεση υπήρξε κεντρική πολιτική καθοδήγηση από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του.
"Προφανώς υπήρξε κεντρική πολιτική απόφαση που ελήφθη με ευθύνη του πρωθυπουργού και μεταβιβάστηκε στους υπουργούς από τους καθ' ύλην αρμόδιους. Εγώ ξέρω ότι οι άντρες φοράνε παντελόνια και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όπως τις αναλαμβάνω εγώ που δεν φοράω" είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερωτήσεις βουλευτών για τους υπουργούς στους οποίους μεταβιβάστηκε η εντολή ανέφερε τους κ.κ. Μπασιάκο, Κοντό, Κιλτίδη και Δούκα, ενώ για τους καθ' ύλην αρμόδιους τους κ.κ. Θόδωρο Ρουσόπουλο και Γιάννη Αγγέλου.
Η κ. Πελέκη, που ήταν η συμβολαιογράφος που χειρίστηκε την πλειονότητα των υποθέσεων ανταλλαγών του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, φέρεται να είπε ότι θεωρεί πως υφίσταται πολιτική δίωξη επειδή είναι η σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη.
"Έχω καταστραφεί επαγγελματικά και κοινωνικά, τουλάχιστον ας αποκατασταθώ ηθικά, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια δεν έχει βγάλει ούτε ένα ευρώ από αυτή την υπόθεση" ανέφερε.
Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους η κ. Πελέκη ανέφερε ότι "για μία κυβερνητική απόφαση που ελήφθη από τον πρωθυπουργό και το πρωθυπουργικό γραφείο και υλοποιήθηκε από τους υπουργούς, δεν μπορεί κανείς να μην αναλαμβάνει την ευθύνη και να φταίνε τρίτοι, που συνιστούν τον κορμό του κράτους, δηλαδή γνωμοδοτικά συμβούλια, υπηρεσίες της ΚΕΔ, ορκωτοί λογιστές και μία συμβολαιογράφος".
Σε ερώτηση, αν θεωρεί η ίδια ότι θα έπρεπε να πάει και ο πρώην πρωθυπουργός στο Ειδικό Δικαστήριο απάντησε: "Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σκάνδαλο. Δεν έχω στοιχεία ότι ζημιώθηκε το Δημόσιο από αυτή την ανταλλαγή. Αλλά θα έπρεπε ο πρωθυπουργός αντί να πει "δεν ξέρω" να βγει και να πει, ότι ελήφθη μια κυβερνητική απόφαση με νόμιμες υπουργικές αποφάσεις και να καλέσει πέντε εκτιμητικούς οίκους του εξωτερικού να γνωμοδοτήσουν, αν έχασε το Δημόσιο και κέρδισε η Μονή. Θα περίμενα πράγματι να μιλήσει έστω και τώρα ο κ. Καραμανλής".

Δεν υπάρχουν σχόλια: