ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν συμμετεχουμε στην Πανευρωπαική απεργία. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;

Η 29η Σεπτέμβρη εχει οριστεί ως ημέρα πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στη περιστολή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.Χώρες όπως η Ισπανία ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα έχουν προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία και πορείες στις μεγάλες πόλεις.


Η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τις πολιτικές λιτότητας, παρ' όλα αυτά οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ περιορίζονται στα τυπικά. Σε ένα συλλαλητήριο μεταξύ συγγενών και φίλων στις 6 το απόγευμα, ώστε να βγάλουν την υποχρέωση.
Μια πανευρωπαϊκή απεργία που διοργανώνεται πρώτη φορά στην Ιστορία της Ευρώπης ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και στην οικονομική τρομοκρατία των αγορών που έχει απλωθεί σαν πανούκλα πάνω από όλη την Ευρώπη. Και που εξαγγέλθηκε και άρχισε να διοργανώνεται από τον Ιούνιο.
Η απάντηση της χώρας μας από τους πουλημένους, δοσίλογους εργατοπατέρες της (ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ) ήταν: Όχι σε απεργία.
Αληθινά απίστευτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: