(α) την τόνωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μαθητών αλλά και την καλλιέργεια της αυτοπεποίθησής τους ώστε να μπορούν να «τολμήσουν» την ίδρυση μίας επιχείρησης και αφετέρου
(β) την παροχή χρήσιμων, πρακτικών και άμεσα εφαρμόσιμων γνώσεων για τις πραγματικές απαιτήσεις ίδρυσης και λειτουργίας μίας επιχείρησης (γνώσης μικροοικονομικής, λογιστικής, τραπεζικής, θεσμικού πλαισίου κλπ).
Επίσης προβλέπεται :
1.Διοργάνωση διαγωνισμού επιχειρηματικότητας με αντικείμενο την ίδρυση και λειτουργία μίας επιτυχημένης εικονικής επιχείρησης σε όσο το δυνατόν περισσότερες ειδικότητες των ΕΠΑΛ (μεμονωμένα ή συνδυαστικά).
2.Παροχή ειδικής συμβουλευτικής και υποστήριξης των νικητών του διαγωνισμού για την υλοποίηση της ιδέας τους.
3.Επιμόρφωση επί του αντικειμένου των καθηγητών των ΕΠΑΛ/ ΕΠΑΣ, ώστε να είναι σε θέση να παρέχουν στους μαθητές τους και μελλοντικά σχετική εκπαίδευση αλλά και σχετική ατομική υποστήριξη.
Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και στο πλαίσιο της οργάνωσής του προβλέπεται να αξιοποιηθεί και σχετικό υλικό που έχει παραχθεί σε προηγούμενα συγχρηματοδοτούμενα έργα (ΕΠΕΑΕΚ Ι και ΙΙ).
Τέλος, για την αποτελεσματική στήριξη των νέων υποψήφιων επιχειρηματιών θα αξιοποιηθούν επαφές με άλλα σχετικά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ αλλά και με άλλους θεσμούς τόνωσης της επιχειρηματικότητας και χρηματοδοτικής στήριξης πχ Ταμείο Νέας Οικονομίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου