ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ολοι Μπουργκα σε χωριο της Ιταλίας

Τέλος στις «πολύ μίνι φούστες» βάζει στην Ιταλία ο δήμαρχος της Καστελαμάρε ντι Στάμπια (Νάπολη), Λουίτζι Μπόμπιο.

Ο συντηρητικός δήμαρχος λέει πως θέλει να αποκαταστήσει την... ευπρέπεια δημοσίως μέσω κανονισμών που πιστεύεται ότι θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την απαγόρευση των ποδοσφαιρικών αγώνων σε πάρκα, τη βλασφημία, την ηλιοθεραπεία καθώς και τα ρούχα που θεωρούνται ιδιαίτερα αποκαλυπτικά.

Η νέα πολιτική που θέλει να εφαρμόσει ο δήμαρχος έχει το σύνθημα: «τίποτα πολύ αποκαλυπτικό» και, με βάση τον νέο κώδικα αμφίεσης, θα τεθούν εκτός νόμου οι πολύ μίνι φούστες,  τα χαμηλοκάβαλα τζιν ίσως ακόμη και οι γόβες με τα ψηλά τακούνια. Τώρα, το μήκος της φούστας που θα ισχύσει δεν έχει γίνει γνωστό, ούτε και πώς θα αποφασιστεί τι μπορεί να γίνει αποδεκτό και τι όχι. Πάντως, όταν κρίνεται ότι μια φούστα είναι πολύ κοντή, θα επιβάλλονται πρόστιμα, τα οποία, για όλες τις σχετικές παραβάσεις θα κυμαίνονται από 25 ως 500 ευρώ.

Η Καστελαμάρε ντι Στάμπια είναι η τελευταία πόλη που κάνει χρήση των επιπλέον εξουσιών που προέβλεψε ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τους δημάρχους, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της «εγκληματικής και αντικοινωνικής συμπεριφοράς».

Τα νέα μέτρα αναμένεται να συζητήσει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: