ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Το 2010 βρεθηκε φυλή με 1000 άτομα που μιλούν άγνωστη γλώσσα



This undated handout photo provided by National Geographic shows Kachim, a speaker of the language Koro, talking to National Geographic Fellow Gregory Anderson.

Μια άγνωστη, στον επιστημονικό κόσμο, γλώσσα που μιλιέται από 1000 περιπου ανθρώπους στη Βορειοανατολική Ινδία ανακάλυψαν γλωσσολόγοι, καθώς αναζητούσαν γλώσσες προς εξαφάνιση.

Η νέα γλώσσα ονομάζεται «Κόρο» και ανήκει στην ίδια οικογένεια με αυτές που μιλούν οι κάτοικοι του Θιβέτ και της Βιρμανίας, όπως ανακοίνωσαν οι γλωσσολόγοι Γκρέγκορι Αντερσον (Ινστιτούτο Ζωντανών Γλωσσών του Ορεγκον), Ντέιβιντ Χάρισον (Κολέγιο του Σουάρθμορ) και Γκανές Μουρμού (Πανεπιστήμιο Ράντσι της Ινδίας).
Οι τρεις μελετητές έπρεπε να πάρουν ειδική άδεια από την ινδική κυβέρνηση για να επισκεφτούν το Αρουνάτσαλ Πράντες που βρίσκεται στα σύνορα Μπουτάν και Κίνας και όπου ανακάλυψαν τη γλώσσα «Κόρο». Εκεί ζούσαν μόνο ηλικιωμένοι άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: