ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Η νέα συνταγή λιτότητας για το 2011 : "Πεινας γάιδαρε ,πιες νερο "

Τα πιθανα επιπλέον μέτρα θα λάβει για το 2011.  
--Η πρόβλεψη για πρόσληψη στο Δημόσιο ενός υπαλλήλου για κάθε πέντε που συνταξιοδοτούνται θεωρείται πλέον ήπια και αναμένεται να γίνει πάγωμα των προσλήψεων σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

--Εφαρμογή της πρόβλεψης του Μνημονίου για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα κατά 20%, μέσω της κατάργησης οργανισμών, ποικίλων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και νομικών προσώπων- τα τελευταία μόνον στους ΟΤΑ ανέρχονται σε περίπου 4.000! Πρακτικά, η τρόικα επιμένει πως μέχρι τη λήξη του Μνημονίου, το 2012, θα πρέπει να γίνουν 250.000 απολύσεις στο σύνολο του Δημοσίου Πάγωμα των ονομαστικών συντάξεων και εφόσον υπάρξει μεγάλη απόκλιση από τον στόχο του ελλείμματος, νέα μείωση στους μισθούς του Δημοσίου με πλήρη κατάργηση των δώρων.
--Το Μνημόνιο προβλέπει τη μετάταξη του 30% των αγαθών με συντελεστή ΦΠΑ 11% στον συντελεστή 23% από το 2011.

--Αυξήσεις στους φόρους εισοδήματος σε είδος, προληπτική φορολόγηση επαγγελματιών, αύξηση φόρου πολυτελείας, επέκταση του προσωρινού έκτακτου φόρου στις κερδοφόρες επιχειρήσεις, σταδιακή εφαρμογή του πράσινου φόρου για το διοξείδιο του άνθρακα, επέκταση του φόρου ακίνητης περιουσίας.

--Αύξηση εσόδων από άδειες για τυχερά παιχνίδια, νομιμοποίηση αυθαιρέτων, αλλά και μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

--Επιβολή νέου φόρου σε μη αλκοολούχα ποτά, καθώς και ενδεχόμενη νέα αύξηση φόρων σε ποτά και τσιγάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: