ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Βαρουφάκης: Καλά έκανε η τρόικα και δεν ενέκρινε τον γάμο Εθνικής - Eurobank

varouf_large"Μέσα σε ένα σκηνικό εξελίξεων δεν μπορεί να μιλάμε για καλή εξέλιξη η διάλυση του "γάμου" της Εθνικής με την Eurobank αλλά χαιρετίζω την παρέμβαση της τρόικας να μη γίνει αυτή η συγχώνευση", είπε ο οικονομολόγος Γ. Βαρουφάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά "αν πάρεις  δύο κοτρόνες και τις δέσεις με ένα σκοινί δε θα επιπλεύσουν πιο εύκολα σε μια φουσκοθαλασσιά".
"Οι δύο τράπεζες αυτές αλλά και οι υπόλοιπες είναι δυστυχώς πτωχευμένες", είπε, και προσέθεσε πως η προσπάθεια να διατηρήσουμε τα κεκτημένα των ιδιοκτητών τους με τεράστιο δανεισμό από το πτωχευμένο δημόσιο μέσα από μια συγχώνευση που δεν έχει κάποια βάση στον ορθολογισμό θα αποτελούσε ένα τεράστιο σφάλμα.
Χαρακτήρισε δε πολύ έξυπνη κίνηση την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Finansbank από την Εθνική και αυτό είναι λόγος να παραμείνει μόνη της.
"Το ερώτημα είναι κατά πόσο η Εθνική μπορεί να κλείσει τη μαύρη τρύπα από την πώληση της Finansbank", είπε μεταξύ άλλων, απαντώντας πως σύμφωνα με εκείνον δεν μπορεί.
Μάλιστα ερωτηθείς για το αν υπάρχει θέμα κινδύνου καταθέσεων, απάντησε "τεράστιο". "Με το επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με την καθίζηση της αξίας των μετοχών, την αδυναμία τους να προσελκύσουν νέους μετόχους, την ύφεση να φουντώνει και στο μέλλον, τα πολύ αρνητικά αποτελέσματα του νέου κυπριακού, με το νέο δόγμα Νταισελμπλούμ, ακόμα και τα 50 δισ. που δανείζεται το κράτος για να πάνε στις τράπεζες δεν αρκεί ώστε οι τράπεζες μας να μπορούν να θεωρούνται ότι δεν είναι πτωχευμένες", σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: