ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

«Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα»

«Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα»«Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα»
Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες εξαπέλυσε σήμερα κατηγορίες κατά της Ουάσιγκτον, προσάπτοντάς της πως «προετοιμάζει πραξικόπημα» στη Βενεζουέλα, έπειτα από τις δηλώσεις του Λευκού Οίκου ότι κρίνει «αναγκαία» την ανακαταμέτρηση των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, στις οποίες αναδείχθηκε νικητής ο Νικολά Μαδούρο.
«Είμαι πεπεισμένος πως πίσω από αυτές τις δηλώσεις οι ΗΠΑ προετοιμάζουν ένα πραξικόπημα στη Βενεζουέλα», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λα Πας ο Μοράλες, στενός σύμμαχος του Καράκας.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως εκτιμά ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει να «δημιουργήσει αστάθεια» στη Βενεζουέλα για να «δικαιολογήσει στη συνέχεια μία επέμβασή της».
«Απέναντι στις προκλήσεις και την επιθετικότητα της αμερικανικής κυβέρνησης στο πρόσωπο του ‘συντρόφου’ Μαδούρο και του επαναστατικού λαού του, εμείς προτιθέμεθα να υπερασπισθούμε τον λαό αυτό», ο οποίος «έχει στοιχηματίσει υπέρ των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών αλλαγών», διετράνωσε ο Μοράλες.
Ο πρόεδρος της Βολιβίας, που είναι ο πρώτος ιθαγενής Ινδιάνος που εκλέγεται επικεφαλής κράτους στην ήπειρο, έχει δηλώσει πως θα μεταβεί στο Καράκας για να παραστεί στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του Μαδούρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: