ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Δεν τολμά ο ΓΑΠ

Δεν θα παραστεί στην Επιτροπή ο Παπανδρέου

Με μία σύντομη επιστολή απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται στο εξωτερικό, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, που τον είχε καλέσει να παραστεί αυτοπροσώπως, ώστε να απαντήσει σε ζητήματα που προέκυψαν από το υπόμνημα που είχε καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα.
Μετά την άρνηση του Παπανδρέου η Επιτροπή με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να μην κληθεί εκ νέου ο πρώην πρωθυπουργός. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να επανακληθεί ο Γ. Παπανδρέου. Την πρόταση ψήφισαν εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ. Η Χρυσή Αυγή απείχε και πρότεινε τη βίαιη προσαγωγή του Γ. Παπανδρέου. Η πρόταση της Χρυσής Αυγής ψηφίσθηκε και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός απαντώντας στην κλήτευσή του έστειλε εκ νέου το υπόμνημα που είχε αποστείλει και την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώνοντας πως δεν έχει να προσθέσει τίποτα περισσότερο. Στο υπόμνημα «που έχετε ήδη στη διάθεσή σας περιέχονται με πληρότητα και σαφήνεια όλα όσα είχα να θέσω υπόψη της επιτροπής σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση», τονίζει χαρακτηριστικά στην απαντητική επιστολή του.
Στο υπόμνημά του ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε πως «δεν ενημερώθηκα ποτέ ούτε ζήτησα να ενημερωθώ για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ». «Αυτό που με ενδιέφερε στην υπόθεση, ήταν να έρθουν τα στοιχεία στην Ελλάδα και να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διαπιστώσουν περιπτώσεις τυχόν φοροδιαφυγής».

Παράλληλα παρουσίαζε τον εαυτό του ως «θύμα της φημολογίας, της σεναριολογίας και της συνωμοσιολογίας» που αναπτύχθηκε γύρω από την υπόθεση. «Με έκπληξη και οργή αντιμετώπισα τη συνειδητή, κατά την άποψή μου, προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση τη μητέρα μου Μαργαρίτα Παπανδρέου για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες», σημείωνε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Βήμα.

Σχετικά με τις ευθύνες ο Γιώργος Παπανδρέου «έδειχνε» το ΣΔΟΕ σημειώνοντας πως η πολιτική βούληση ήταν δεδομένη και οι υπηρεσίες θα έπρεπε να είχαν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα αξιοποίησης των στοιχείων. «Ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την πορεία της συγκεκριμένης υπόθεσης», σημείωνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: