ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Εισαγγελέας: Ένοχος ο Θέμος για την υπόθεση Ζαχόπουλου

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην υπόθεση με τον πρώην γενικό γραμματέα του ΥΠΠΟ Χρήστο Ζαχόπουλο εισηγήθηκε στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής.
 
Ο Εισαγγελέας εισηγήθηκε στους δικαστές να κηρυχθούν ένοχοι για συμμετοχή στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό πλημμελήματος η πρώην συμβασιούχος του υπουργείου Πολιτισμού και πρωταγωνίστρια της ιστορίας Εύη Τσέκου, ο δικηγόρος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης και ο δημοσιγράφος Γιάννης Μακρυγιάννης. Για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης, ο κ. Αγγελής ζήτησε να κηρυχθεί η Εύη Τσέκου αθώα λόγω αμφιβολιών.
 
Ο κ. Αγγελής τόνισε στην αγόρευσή του ότι ο Θέμος Αναστασιάδης αντέγραψε το οπτικοακουστικό υλικό που του πήγε η κ. Τσέκου όταν επισκέφθηκε την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» χωρίς να γίνει αντιληπτός και, στη συνέχεια, παρέδωσε το DVD στον τότε επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Ανδριανό.
 
Ο εισαγγελικός λειτουργός εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος ότι ο Θέμος ήταν ο αποκαλούμενος «κομιστής» του επίμαχου DVD: «Ο Γιάννης Ανδριανός λέει την αλήθεια και ο Θέμος Αναστασιάδης λέει ψέματα» είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Αγγελής.
 
Ο εισαγγελέας άφησε αιχμές ότι η ενέργεια αυτή του κατηγορούμενου εκδότη ενδεχομένως συνδεόταν με την υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ για τα οποία ελεγχόταν από το ΣΔΟΕ. Τον ισχυρισμό αυτόν προέβαλε, απολογούμενος, ο δικηγόρος Χρήστος Νικολουτσόπουλος ο οποίος υποστήριξε ότι με το «ροζ υλικό» ο Αναστασιάδης ήθελε «να εκβιάσει την κυβέρνηση».
 
Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η απόφαση των δικαστών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: