ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Mάθημα προς αποφυγη για το Λονδίνο , οι Ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας

Σπάνια, αν όχι ποτέ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποφέρουν χρήματα στις διοργανώτριες χώρες. Αλλά η σπατάλη
 
που σημειώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ξεπερνά κάθε προηγούμενο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε άρθρο του το βρετανικό BBC.
BBC: Ένα μάθημα από την Αθήνα για το Λονδίνο του 2012Ακόμα και μέχρι σήμερα παραμένει μυστήριο το ακριβές κόστος της διοργάνωσης. Έτσι το BBC καλεί το Λονδίνο να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012.

Απαριθμώντας τις υπερβολικές δαπάνες, το ρεπορτάζ ξεκινά από το εγκαταλελειμμένο Ολυμπιακό συγκρότημα του Ελληνικού, το οποίο περιλάμβανε ξεχωριστούς χώρους για σόφτμπολ, μπέιζμπολ και χόκεϊ.

Σήμερα, όπως τονίζει το βρετανικό δίκτυο, δεν χρησιμοποιείται και έχουν κάνει «κατάληψη» η μούχλα στους τοίχους και τα ζωύφια.

Ο πρόεδρος της εταιρείας για τα Ολυμπιακά Ακίνητα Γιώργος Παναγιώτου, μιλώντας στο BBC είπε ότι ορισμένες από αυτές τις εγκαταστάσεις θα έπρεπε να μην είναι μόνιμες.

«Κανείς δεν παίζει σόφτμπολ στην Ελλάδα και πολύ λίγοι ασχολούνται με το χόκεϊ», επισημαίνει.

Το Λονδίνο λοιπόν, αναφέρεται, πρέπει να διδαχθεί από την Αθήνα, όπως για την κατασκευή ενός προσωρινού γηπέδου μπάσκετ αντί ενός μεγάλου μόνιμου γηπέδου καθώς αναμένεται να καταργηθεί μετά τους Αγώνες.

Το άρθρο προβάλλει το ζήτημα του Ολυμπιακού Σταδίου και πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, τόσο στην Αθήνα όσο και στο Λονδίνο.

«Το Ολυμπιακό στάδιο στην Αθήνα χρησιμοποιείται από δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, που όμως επιδιώκουν να μεταφερθούν σε δικά τους, νέα γήπεδα. Στην βρετανική πρωτεύουσα δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν το γήπεδο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για ποδόσφαιρο ή και για διοργανώσεις κλασσικού αθλητισμού».

Το BBC επισημαίνει ότι το κόστος του Ολυμπιακού Σταδίου ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ ετησίως, με κέρδη που δεν ξεπερνούν τα 9 εκατ. το έτος, που σημαίνει ότι το κράτος καλύπτει με δικά του έξοδα το έλλειμμα.

Επιπλέον, αναφέρεται στο μεγάλο κόστος του τραμ για το ελληνικό κράτος, που ούτε το ίδιο, ούτε οι πολίτες έχουν ωφεληθεί.

Το ρεπορτάζ καταλήγει λέγοντας ότι τα καλά νέα για το Λονδίνο είναι ότι δεν θα επαναλάβει τα λάθη της Αθήνας, γιατί η διοργάνωση είναι καλύτερη και η βρετανική οικονομία δεν έχει τα προβλήματα της ελληνικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: