ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Επιτέλους. Αντε και καλή συνέχεια !!!



Στο "σφυρί" τέσσερα ακίνητα του Τόλη Βοσκόπουλου



Πηγή:www.capital.gr

Η περίπτωση ενός λαϊκού ειδώλου, συζύγου υπουργού και ανθρώπου με διαχρονικά ισχυρές φιλίες, που εμφανίζεται ως φοροφυγάς και επί 15 χρόνια καταφέρνει να μην πληρώνει το ελληνικό δημόσιο είναι μια εικόνα που παραπέμπει σε μια άλλη Ελλάδα. Σε αυτή που θέλουμε να ξεχάσουμε.

Μπορεί η όλη ιστορία να αδικεί τη φήμη και την απήχηση του Τόλη Βοσκόπουλου στις λαϊκές μάζες, και πιθανόν στην περίπτωσή του να χτίστηκε η βάση για μια νέα πρακτική των μηχανισμών του κράτους απέναντι στους φοροφυγάδες. Μια νέα πρακτική που θα παραπέμπει σ’ αυτή την Ελλάδα που διατυμπανίζει πως επιδιώκει να δει η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Και χρειάστηκε να θυσιαστεί μια αγαπημένη του «συστήματος» Παπανδρέου, η υφυπουργός Άντζελα Γκερέκου, σύζυγος του Βοσκόπουλου, για να κοπάσουν οι άνεμοι της αμφισβήτησης που έλεγαν πως και πάλι θα βρεθεί τρόπος ο Τόλης να ξεφύγει: Η πρώτη πράξη του «τρωικού πολέμου» κατά της φοροδιαφυγής θα παιχτεί σύντομα, όταν ο άνθρωπος που σαγήνευσε την Ελλάδα με τη φωνή του, θα χάσει την ήδη δεσμευμένη ακίνητη περιουσία του, αφού η δικαστική μάχη στο ΣτΕ δείχνει (και είναι) χαμένη. Πιθανόν βέβαια όχι ολόκληρη την ακίνητη περιουσία του, αλλά όση είναι ακόμα στο όνομά του.

Τα ακίνητα

Μετά την καταδίκη του από το Ζ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, που τον έκρινε ένοχο για φοροδιαφυγή ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, επιβάλλοντας του ποινή 3 ετών, με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα ο Τόλης Βοσκόπουλος περιμένει την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία θα εκδοθεί σύντομα και θα είναι -κατά πάσα βεβαιότητα- αρνητική για τον ίδιο.

Όσο κι αν το ποινικό σκέλος θα του κοστίσει αν εξαγοράσει την ποινή, μόλις 10.000 ευρώ, η άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να το υπαγάγει στην ρύθμιση και η απόφαση του ΣτΕ οδηγεί ή σε καταβολή του ποσού των 5,5 εκατομμυρίων ή σε πλειστηριασμό των ακινήτων του.

Η αντικειμενική αξία των ακινήτων του έχει υπολογισθεί στα 660.000 ευρώ και γι’ αυτόν τον λόγο δεν κατάφερε τον περασμένο Οκτώβριο να υπαχθεί στη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για τους οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών.

Σύμφωνα πάντως με τα φορολογικά του στοιχεία, ο Τ. Βοσκόπουλος έχει στην κατοχή του από το 1975 ένα ακίνητο με τρία διαμερίσματα έκτασης 97, 98 και 99 τ.μ., αντίστοιχα, στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου 153, στην Αθήνα. Επίσης φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ακινήτου που περιλαμβάνει οικία 147 τ.μ., δύο αποθήκες 91,5 τ.μ. και 119,9 τ.μ. και ένα κατάστημα 119,9 τ.μ. που βρίσκονται σε οικόπεδο εκτάσεως 690,9 τ.μ., στην οδό Έκτορος 32, στον Κορυδαλλό. Τέλος στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο Μαλεσίνας κατέχει δύο κτίσματα 100 τ.μ. έκαστο, εντός εκτάσεως τεσσάρων στρεμμάτων. Αυτό που υποστηρίζει ο τραγουδιστής μέσω του δικηγόρου του, Βασίλη Δημακόπουλου, είναι πως από το 1991 έως το 1996 όλα τα χρήματα του πήγαιναν στον λογαριασμό της τότε συζύγου του, Τζούλιας Παπαδημητρίου, η οποία τα διαχειριζόταν και έκανε τις φορολογικές δηλώσεις, καθώς ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν για τα οικονομικά.

Μάλιστα, ο Β. Δημακόπουλος προσκόμισε την ενώπιον στο δικαστήριο και δικαστικές αποφάσεις που επιβεβαιώνουν -κατά την άποψή του- τους ισχυρισμούς του τραγουδιστή για την πρώην σύζυγο του.

Νέος δικαστικός κύκλος

Ο ισχυρισμός όμως αυτός οδηγεί προφανώς σε νέα δικαστική κόντρα με την πρώην σύζυγό του, Τζούλια Παπαδημητρίου, η οποία επικαλείται και εκείνη δικαστικές αποφάσεις που καταρρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς. Απέστειλε μάλιστα και εξώδικο, με το οποίο προειδοποιεί ότι αν δεν σταματήσει να ισχυρίζεται αυτά τα πράγματα, θα στραφεί με αγωγές και μηνύσεις εναντίον του. Φαίνεται πώς ο κύκλος των δικαστικών επεισοδίων μεταξύ Τόλη και Τζούλιας δεν έχει κλείσει ακόμα.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: