ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας»


Την ερχόμενη Δευτέρα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η Αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου θα δώσουν συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ανακοινώσουν ότι θα διεκδικήσουν για την πόλη της Θεσσαλονίκης τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας».


O τίτλος αναγνωρίζεται από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας σε μια Ευρωπαϊκή πόλη για χρονική περίοδο ενός έτους, κατά την οποία δίνεται η ευκαιρία για την προβολή της.




Η «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» δίνει την δυνατότητα στην πόλη  να παρουσιάσει την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή και ανάπτυξή της όσον αφορά στο νεανικό της κοινό και ενθαρρύνει την εφαρμογή νέων ιδεών και καινοτόμων προγραμμάτων, με ενεργή συμμετοχή της νεολαίας της πόλης, επιδιώκοντας να επιδείξει ένα ρόλο-πρότυπο για την ανάπτυξη άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: