ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Τα ''μεγάλα'' συμφέροντα έφαγαν το ''μικρό'' Άγιο Νικόλαο στους πρωην δίδυμους πύργους της Νεας Υόρκης

Μήνυση από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Εκτός σχεδίων για την  ανάπτυξη του Ground Zero, της περιοχής όπου υψώνονταν οι Δίδυμοι Πύργοι πριν το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, έμεινε τελικά ο μικρός ναός του Αγίου Νικολάου που έπεσε επίσης «θύμα» των επιθέσεων.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής κατέθεσε μήνυση κατά της αρμόδιας αρχής που έχει την ευθύνη ανοικοδόμησης του χώρου όπου βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στο Νότιο Μανχάταν.

«Η Κοινότητα και η Αρχιεπισκοπή θα προτιμούσαν να ανοικοδομήσουν το ναό χωρίς να καταφύγουν σε δικαστικά μέσα, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό διότι η Λιμενική Αρχή απαρνήθηκε την, από μακρού, συμφωνία με την Εκκλησία για την ανοικοδόμηση του ναού στο Ground Zero, κατέλαβε το οικόπεδο της Εκκλησίας, εμπόδισε την πρόσβαση της Εκκλησίας σε αυτό και αρνήθηκε να συζητήσει ή να συναντηθεί με την Εκκλησία ή την Αρχιεπισκοπή. Η παρούσα νομική ενέργεια είναι το ύστατο μέσο, όχι μόνο για την ανάκτηση του οικοπέδου και του δικαιώματος ανοικοδομήσεως του ναού του Αγίου Νικολάου, αλλά και για την εκπλήρωση του κοινού οράματος των αστικών και εκκλησιαστικών αρχών, αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου, δηλ. της ανοικοδομήσεως του ναού ως χώρου προσευχής και περισυλλογής στο Ground Zero για όλους τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: