ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

To Trick της Booking.com με το Δημοτικό Φόρο

Μετά από τυχαία αναζήτηση για έλεγχο του Rate Parity ενός πελάτη μας, παρατηρήσαμε ότι οι τιμές του μπαίνοντας απευθείας στη Booking.com και στο official website ήταν ακριβώς ίδιες. Δεν ίσχυε όμως το ίδιο όταν μπαίναμε στη Booking.com μέσω αναζήτησης στην Trivago!



Επιλέξαμε ένα ξενοδοχείο το οποίο διατηρεί parity των τιμών του, για συγκεκριμένη ημερομηνία και τσεκάραμε τις τιμές του στο official website, στο website της booking.com και στη booking.com μέσω της μηχανής της Trivago. Τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα: 

Στοιχεία Έρευνας 
  • Ημερομηνία Έρευνας: 30 Ιουνίου 2014 
  • Ημερομηνία Κράτησης: 15 - 18 Οκτ. 2014 
  • Τύπος Δωματίου: Junior Suite 
  • Rate: Flexible 

Τιμή στο website του ξενοδοχείου - 780 Ευρώ


Tιμή μπαίνοντας απευθείας στη Booking.com - 780 Ευρώ


Τιμή της Booking.com μετά από αναζήτηση στην Trivago - 776,30 Ευρώ


 Η διαφορά στα δύο αποτελέσματα της Booking.com είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση (μέσω Trivago) δεν συμπεριλαμβάνει το 0,50% του δημοτικού φόρου (θα το δείτε στα ψηλά γράμματα κάτω από την εικόνα του δωματίου) κάτι το οποίο τη βοηθά για να φαίνεται φθηνότερη και να κερδίζει συγκριτικό πλεονέκτημα στο Meta-Search.

Προχωρήσαμε τη διαδικασία μέχρι την κράτηση και η τιμή που νομίζει ο πελάτης ότι κλείνει είναι η ίδια που είδε στην Trivago. H σημείωση για τον δημοτικό φόρο υπάρχει πάντα με μικρά γράμματα. Φυσικά η κράτηση που πάει στον ξενοδόχο έχει την κανονική τιμή και όχι τη μειωμένη από το δημοτικό φόρο. Έτσι δεν καταλαβαίνει ποτέ το Trick.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι ο πελάτης θα επιλέξει τελικά να κάνει την κράτησή του από τη Booking λόγω της φαινομενικά καλύτερης τιμής και ο ξενοδόχος θα πληρώσει προμήθεια για κρατήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν γίνει απευθείας από το website του.

Αυτό φυσικά ισχύει για πάρα πολλά ξενοδοχεία στην Ελλάδα ενώ δεν είναι μόνο η Booking.com που το κάνει. Αρκετοί OTAs είχαν διαφορετικές τιμές στην Trivago σε σχέση με τις ίδιες αναζητήσεις απευθείας στα website τους. Οι τιμές ήταν διαφορετικές από μέρα σε μέρα και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, αρκετά πιο χαμηλές από 0,50% της Booking.com.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: