ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Η απολυμένη καθαρίστρια Δήμητρα Μανώλη στα Χανιά | Συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου


manoli katharistriaΣυνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων και εκπροσώπους εργατικών σωματείων είχε το μεσημέρι η κα Δήμητρα Μανώλη, καθαρίστρια σε διαθεσιμότητα του Υπουργείου Οικονομικών.
Σε δηλώσεις της η κα Μανώλη αναφέρθηκε στον αγώνα των απολυμένων καθαριστριών τονίζοντας μεταξύ άλλων «πως 10 μήνες τώρα είμαστε στο δρόμο και 54 ήμερες σε σκηνή έξω από το υπουργείο των Οικονομικών.»
KATHARISTRIA 1Η απολυμένη καθαρίστρια της ΔΟΥ του Βόλου αναφέρθηκε στην βία με την οποία τόσες φορές έχουν έρθει αντιμέτωπες τόσο η ίδια όσο και οι συναδέλφισσες της. «Διεκδικούμε είπε δουλεία και αξιοπρέπεια. Με σκυμμένο κεφάλι δεν θα επιστρέψουμε.»
Η κα Μανώλη είπε πως «μέσα σε μια νύχτα μας πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων», σημείωσε πως οι απολυμένες καθαρίστριες είναι γυναίκες άνω των 50 ετών οι οποίες δεν μπορούν ούτε κάποια σύνταξη να περιμένουν ούτε να ελπίζουν στην αγορά εργασίας.
Τέλος η κα Μανώλη κάλεσε τον κόσμο και όλες τις κοινωνικές ομάδες να μην σκύβει το κεφάλι και να διεκδικεί ότι του αξίζει.
Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Σταθάκης είπε πως οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών έγιναν το απόλυτο σύμβολο απέναντι στην κοινωνική βαρβαρότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση και σημείωσε πως «είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνας τους και θεωρούμε πως η νίκη αυτού του αγώνα θα επαναφέρει τη χώρα σε μια κατάσταση όπου θα μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι πως ζούμε σε μια χώρα με κοινωνική ευαισθησία και κοινωνική αλληλεγγύη.

zarpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: