ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΠΑΛΑΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΪΟΥ 2014

Στον Εθνικό Τελικό του Πανελλήνιου διαγωνισμού “YOUNG BUSINESS TALENTS” που αφορά στη Νεανική Επιχειρηματικότητα και διεξάχθηκε το Σάββατο στις 29 Μαρτίου 2014 στο Μετς της Αθήνας, όπου συμμετείχαν οι 75 καλύτερες ομάδες από όλα τα σχολεία της χώρας, το 1ο ΕΠΑΛ ΠΑΛΑΜΑ κατάφερε να καταλάβει την 1η ΘΕΣΗ.
Η τελική κατάταξη των σχολείων είναι η εξής:
1η θέση: SURPRISE – από το Επαγγελματικό Λύκειο Παλαμά, Καρδίτσα. Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Διεθνή Τελικό ΥΒΤ της Μαδρίτης !
2η θέση: CLEOPATRE – από το Πρότυπο Πειραματικό Γεν. Λύκειο Βαρβακείου Σχολής, Αττική
3η θέση: SUNTANA – από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, Αττική
4η θέση: MINIONZ – από την Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής, Αττική
5η θέση: DYNAMIC EFFICIENCY – από το 3ο Γεν. Λύκειο Γλυφάδας, Αττική




Η ομάδα των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ ΠΑΛΑΜΑ, προκειμένου να συμμετάσχει στον τελικό της Αθήνας, υποστηρίχθηκε οικονομικά από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ του 1ου ΕΠΑΛ ΠΑΛΑΜΑ, τους οποίους ευχαριστούμε. Επίσης ευχαριστούμε τον Κο Ζαχάκη Κων/νο και τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, για την έκπτωση του εισιτηρίου των παιδιών για τη μετάβαση στην Αθήνα και την επιστροφή τους.
Το “YOUNG BUSINESS TALENTS” είναι ένας πρωτοποριακός διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και διοργανώνεται σε όλα τα Λύκεια της χώρας από την εταιρεία “NIVEA”, η οποία παρέχει διεθνώς την υποστήριξή της σε όλες τις χώρες που υλοποιείται ο θεσμός. Ο διαγωνισμός βασίζεται στη χρήση επιχειρηματικού προσομοιωτή (business simulator) στο internet και έχει ως στόχο να καλλιεργήσει την επιχειρηματικότητα στους νέους και να τους προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι συνεργασίας και άμιλλας.
Ο “Επιχειρηματικός Προσομοιωτής” (Business Simulator) είναι ένα προηγμένο λογισμικό, που αναπαριστά με μεγάλη ακρίβεια τη λειτουργία μιας επιχείρησης και της αγοράς σε πραγματικό ανταγωνισμό και χρησιμοποιείται σαν επιχειρηματικό παιχνίδι (business game) για πρακτική εκπαίδευση.
Μέσω του επιχειρηματικού προσομοιωτή, οι μαθητές των Λυκείων έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη συναρπαστική εμπειρία διοίκησης της δικής τους εικονικής επιχείρησης στο διαδίκτυο, λαμβάνοντας αποφάσεις στην ομάδα τους σε ανταγωνισμό με άλλες ομάδες – εταιρείες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εξασκούνται πρακτικά και εμπεδώνουν τις γνώσεις διοίκησης και οικονομίας που μαθαίνουν σε θεωρητικό επίπεδο. Επιπλέον καλλιεργείται με τον καλύτερο τρόπο, το επιχειρηματικό πνεύμα, ενώ αναπτύσσονται δεξιότητες χρήσιμες για όλη τη ζωή, όπως κριτική σκέψη, ομαδική συνεργασία & επικοινωνία, επίλυση προβλημάτων, λήψη αποφάσεων, κ.α.
Ο εν λόγω Πανελλήνιος Διαγωνισμός “YOUNG BUSINESS TALENTS”, ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2013 με τη συμμετοχή 250 σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα και διήρκησε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2014, με τη διεξαγωγή της ημιτελικής φάσης στο διαδίκτυο. Ο μεγάλος εθνικός τελικός με τη συμμετοχή των 75 ομάδων που προκρίθηκαν, διεξάχθηκε, όπως προαναφέρθηκε, στις 29 Μαρτίου 2014 στην Αθήνα, όπου την πανελλήνια πρωτιά έλαβε η ομάδα των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ ΠΑΛΑΜΑ στους οποίους απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής και χρηματικό βραβείο 940 Ευρώ.
Οι μαθητές των 2 ομάδων που συμμετείχαν στον τελικό της Αθήνας ήταν:
1η ΟΜΑΔΑ: SURPRISE: Τζέλλης Κων/νος, Μπιρνάρας Θεόφιλος, Σπυρόπουλος Δημήτριος με συντονιστή καθηγήτρια την Κα Σάννη Κασσιανή ΠΕ 18.02
2η ΟΜΑΔΑ: KARBLUETRV: Καραγιαννάκη Χρυσούλα, Τρουβά Παναγιώτα, Μπλουγουράς Ευάγγελος και Μπλουγουρά Σωτηρία με συντονιστή καθηγητή τον Κο Δουλγεράκη Μιχαήλ ΠΕ 09.
Και φυσικά η 1η ΟΜΑΔΑ SURPRISE πήρε την πανελλήνια πρωτιά και θα εκπροσωπήσει την ΕΛΛΑΔΑ στο διεθνή διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Ισπανία στις 10 Μαΐου 2014 με διαγωνιζόμενες Χώρες: Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Μεξικό.
Αξίζουν μεγάλα συγχαρητήρια στα παιδιά και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Ισπανία και επιστροφή με το χρυσό Βραβείο.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων
Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ. ΠΑΛΑΜΑ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΙΑΜΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: