ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Βραζιλία-Γερμανία ο α' ημιτελικός, τέλος το Μουντιαλ για Νεϊμάρ!

ΒραζιλίαΗ Βραζιλία νίκησε 2-1 την αξιόμαχη Κολομβία και την Τρίτη παίζει με την Γερμανία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. "Φωνάζουν" για την μη αποβολή του Σέζαρ οι Κολομβιανοί.
Ωστόσο, ο βραζιλιάνος σούπερ σταρ Νεϊμάρ διακομίστηκε μετά από το τέλος της αναμέτρησης με την Κολομβία στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που αποκόμισε μετά τον τραυματισμό που υπέστη από το χτύπημα του Σούνιγα με το γόνατο στη μέση.
Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο ηγέτης της "σελεσάο" έδειξαν ότι έχει υποστεί κάταγμα στο σπόνδυλο και θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μερικές εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η θέληση για τη νίκη αποτυπώθηκε στον τρόπο που έπαιξε η Βραζιλία στο πρώτο ημίχρονο. Δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Μιλάμε για ψυχολογία, τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες της "σελεσάο" έπεφταν πάνω στην μπάλα, με μία λέξη, το πάθος. Οχι ότι οι Κολομβιανοί υστερούσαν σ' αυτό αλλά όπως και να το κάνουμε σ' ένα γήπεδο γεμάτο Βραζιλιάνους, η Βραζιλία είχε το προβάδισμα.
Εκτός αυτού, η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι είχε την τύχη να προηγηθεί πολύ νωρίς, στην πρώτη καλή φάση του ματς στο 7'. Ο Τιάγκο Σίλβα τελείωσε τη φάση από το κόρνερ του Νεϊμάρ (στο δεύτερο δοκάρι) και η σελεσάο έβαλε φωτιά σ' ένα γήπεδο που έτσι και αλλιώς κόχλαζε από την αρχή.
Στη συνέχεια, η Κολομβία πήρε την μπάλα στα πόδια της για να παίξει ποδόσφαιρο, προσπάθησε να βάλει στο παιχνίδι τον Χάμες, βρήκε ευκαιρίες με τον Κουαρδάρο, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Κάθε φορά άλλωστε που πλησίαζε περιοχή, οι Βραζιλιάνοι (και κυρίως οι Τιάγκο Σίλβα και Νταβίντ Λουίς) έβγαζαν σπαθιά από τα θηκάρια! Στην επίθεση ο Χουλκ θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ αλλά τα σουτ του Βραζιλιάνου στράικερ εξουδετερώθηκαν από τον Οσπίνα.
Ο Πέκερμαν αποφάσισε να πάρει ένα παραπάνω ρίσκο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και έριξε στη μάχη τον Αντριάν Ράμος, καθαρόαιμο σέντερ φορ. Η Κολομβία έδειξε και πάλι διάθεση να παίξει με την μπάλα στα πόδια, όμως, όσο και αν προσπαθούσε στη μεγάλη περιοχή του Σέζαρ δεν μπορούσε να πατήσει.
Αντιθέτως, οι Κολομβιανοί είδαν τους Βραζιλιάνους να πετυχαίνουν και 2ο γκολ (πάλι από στημένη φάση και πάλι με στόπερ). Οταν ο Νταβίντ Λουίς έστησε την μπάλα για να εκτελέσει το φάουλ στο 69' λίγοι πίστεψαν ότι θα νικήσει τον Οσπίνα, και όμως ο κεντρικός αμυντικός της Παρί τα κατάφερε, με ευθύνη και του Κολομβιανού πορτιέρο.
Για να διαφυλάξουν το πολύτιμο 2-0, οι Βραζιλιάνοι φόρεσαν το ένδυμα του απόλυτου ποδοσφαιρικού κυνισμού. Δεν τους ενδιέφερε τίποτα άλλο εκτός από το να απομακρύνουν την μπάλα, πολλές φορές με πανικό που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει το σκορ. Δεν τα κατάφεραν στο 78', ο Σέζαρ έκανε πέναλτι στον Μπάκα αλλά προς γενική κατάπληξη δεν αποβλήθηκε. Οπως και να έχει, ο Χάμες ευστόχησε και μείωσε σε 2-1 αλλά μέχρι εκεί η αντίδραση των Κολομβιανών. Μόχθησαν βέβαια πολύ μέχρι το τέλος αλλά η "σελεσάο" με νύχια και με δόντια κράτησε. Εχασε όμως τον Νεϊμάρ που αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν τη λήξη.

Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: