ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα της Περιφέρειας Κρήτης: Έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό παιδείας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα Περιφέρειας Κρήτης
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Χθες, ημέρα Πέμπτη 3 /7/2014, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Κρήτης, έκτακτη συνάντηση ομάδας των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, των καταργημένων ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και  ΕΠΑΣ και συνδικαλιστών της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης με τον υπουργό παιδεία Α. Λοβέρδο.
Στη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα  ο  υπουργός
·        όσον αφορά το θέμα των κατηργημένων τομέων-ειδικοτήτων  των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ,απάντησε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επαναλειτουργήσουν
·        δήλωσε άγνοια σχετικά με  τον υψηλό αριθμό εκπαιδευτικών που δε θα μεταταχθούν (άρα θα οδηγηθούν από λάθος κυβερνητικούς  χειρισμούς, δηλαδή από «κούφιες» θέσεις, στην απόλυση)  και αυτό, λόγω της αναντιστοιχίας των θέσεων που προκηρύχτηκαν σε σχέση με τις πραγματικές θέσεις ειδικοτήτων που πρόεκυψαν από την διαθεσιμότητα.  Δεσμεύτηκε «να εξετάσει  το θέμα  από την ερχόμενη Δευτέρα»
·        απέκλεισε τη συνέχιση της μισθοδοσίας για τους 85 εκπαιδευτικούς που παρά το ότι δεν έχει υπογραφεί η απόλυση τους, σταμάτησαν να πληρώνονται  έστω και με το ποσό της διαθεσιμότητας
·        απέκλεισετην επανεξέταση να γίνουν απορροφήσεις σε εκπαιδευτικές θέσεις αντί των θέσεων που έχουν προκηρυχτεί σε άλλες δομές.
Αναφορικά με το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, το οποίο τέθηκε από τον αντιπρόεδρο του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και του τοπικού σωματείου α/θμιας Ν. Ηρακλείου  «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» Νίκο Ζαμπουλάκη, ο υπουργός δήλωσε ότι είναι υπέρ της αξιολόγησης χρησιμοποιώντας μάλιστα τη χαρακτηριστική έκφραση « όσον αφορά την αξιολόγηση μας χωρίζει η άβυσσος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: