ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Οκτώ συνήθειες των έξυπνων ανθρώπων

Οκτώ συνήθειες των έξυπνων ανθρώπων


Οι ευφυείς δεν προσεγγίζουν τυχαία τη ζωή, αλλά «καθοδηγούν» το μυαλό τους μέσα από τις καθημερινές συνήθειες. Από μικρή ηλικία βάζουν στόχους τους οποίους και πετυχαίνουν μέσα από την οργάνωση και τις επιλογές όλου του 24ωρου. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι δυο από τους πιο έξυπνους διάσημους, σήμερα, είναι η Natalie Portman, που έχει τελειώσει το Harvard και θεωρείται μια από τις πιο έξυπνες νέες ηθοποιούς και ο Quentin Tarantino με IQ 160. Ωστόσο, δεν υπάρχει ευφυες άτομο που να μην ακολουθεί υποσυνείδητα τις παρακάτω κινήσεις.

Θέτουν φιλόδοξους στόχους και τους πετυχαίνουν!

Η πλειοψηφία των ανθρώπων έχει όνειρα, αλλά οι έξυπνοι είναι γεμάτοι φιλοδοξίες και ρεαλιστικούς στόχους. Το μυαλό τους ασυνείδητα προχωράει πιο μπροστά, ώστε να μην χάνουν το ενδιαφέρον τους. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, δεν ψάχνουν για το γρήγορο και εύκολο δρόμο προς την κορυφή. Με άλλα λόγια, «σπάνε» το στόχο τους… σε μικρότερους και εργάζονται ξεχωριστά με αυτούς. Έτσι, ανεβαίνουν σιγά σιγά τη σκάλα της επιτυχίας και δεν κινδυνεύουν να πέσουν απότομα στο έδαφος.

«Ευφυΐα χωρίς φιλοδοξία είναι πουλί χωρίς φτερά», Salvador Dali.

Είναι από τους καλύτερους ακροατές

Σήμερα, δύσκολα βρίσκει κανείς έναν καλό ακροατή! Η εξυπνάδα φαίνεται στο γεγονός ότι μέσα από μια συζήτηση «κρύβεται» μια πολύτιμη δόση σοφίας. Δεν το παίζουν παντογνώστες, αλλά αντίθετα ακούν το συνομιλητή τους με την επιθυμία να μάθουν κάτι καινούριο ή να διευρύνουν τη σκέψη τους.


Λειτουργούν προνοητικά και «όχι» απερίσκεπτα
Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν παίρνουν εύκολες αποφάσεις, αλλά σκέφτονται κάθε ενδεχόμενο πριν πουν το «ναι». Αυτή η προνοητικότητα τους ξεχωρίζει από το πλήθος. Κάθε κίνηση τους ακολουθείται από μια σωστή σκέψη, με αποτέλεσμα όταν κάνουν λάθη… να μαθαίνουν από αυτά και να μην γκρινιάζουν όλο το 24ωρο! Άλλωστε, ποιος έξυπνος επιχειρηματίας δεν έχει κάνει λάθη πριν πετύχει;

«Ο έξυπνος άνθρωπος θα βρει διέξοδο από μια δύσκολη κατάσταση. Ο σοφός δεν θα βρεθεί σ’ αυτήν την κατάσταση», Γερμανός συγγραφέας Jean-Paul Richter.

Έχουν σχέδιο, δεν αγχώνονται και γελούν!

Το γέλιο και η θετική σκέψη αποτελεί μια από τις στάνταρ συνήθειες των έξυπνων! Όταν όλοι γύρω τους έχουν βουτηχτεί στην κατάθλιψη, αυτοί απομακρύνονται από τα «μελανά» σημεία και βλέπουν τις θετικές λεπτομέρειες. Έτσι, καταφέρνουν να γελούν και να ανεβάζουν τη ψυχολογία τους.

Γνωρίζουν τα όρια τους

Δεν είναι από αυτούς που υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους. Τα έξυπνα άτομα πάντα γνωρίζουν τις ικανότητες, τα ταλέντα τους και τα όριά τους. Με άλλα λόγια, δεν σημαίνει ότι «περιορίζουν» τις δυνάμεις τους, αλλά ότι τις γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. Στη σημερινή κοινωνία, εάν δεν ξέρει κάποιος που να σταματήσει ή μέχρι που μπορεί να φτάσει, τότε κατά 99% θα αποτύχει.

«Ο καθένας είναι μεγαλοφυΐα, αλλά αν κρίνεις ένα ψάρι από την ικανότητά του να σκαρφαλώσει σ’ ένα δέντρο, θα περάσει όλη του τη ζωή πιστεύοντας πως είναι ηλίθιο», Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Δεν αποθαρρύνονται από την πρώτη αποτυχία

Άνθρωποι είμαστε, σφάλματα κάνουμε. Αρκετοί πέφτουν στον πάτο της αποτυχίας και αποθαρρύνονται ή σταματούν τα όνειρα. Οι έξυπνοι άνθρωποι, όμως, πάντα θα βρουν μια λύση που θα προσπεράσει το εμπόδιο, με αποτέλεσμα να είναι αισιόδοξοι και όχι αρνητικοί. Ακόμα και εάν αποτύχουν παταγωδώς, γνωρίζουν πώς να σταθούν στα πόδια τους και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

Ωφελούνται από την περιέργεια τους

Αρκετά άτομα είναι εκ φύσεως περίεργα, κάνοντας πολλές ερωτήσεις, κυρίως εξαιτίας της ανάγκης για νέες πληροφορίες. Αυτός είναι και ο λόγος που ο καλύτερος τους φίλος είναι το google. Ψάχνουν διαρκώς στη μηχανή αναζήτησης για απαντήσεις. Αλλιώς, ζητούν τα «φώτα» των γύρω τους, αφήνοντας το μυαλό τους να κωδικοποιήσει τις καινούριες έννοιες.

«Όσο πιο έξυπνος είσαι τόσο πιο πολλά πρέπει να μάθεις», Αμερικάνος ευθυμογράφος Don Herold.

Δίνουν έμφαση στο μήνυμα και όχι στον ακροατή

Τα έξυπνα άτομα δεν εστιάζουν στο εάν ένας ακροατής είναι βαρετός, άσχημος ή βρίσκεται σε συγκεκριμένο κόμμα… αλλά δίνουν βάση στο πως μπορούν να επηρεάσουν τις γνώσεις τους. Έτσι, καλωσορίζουν το υλικό με αντικειμενική ματιά και δεν αφήνουν κανέναν να τους επηρεάζει ή να ασκεί έλεγχο πάνω τους.


Πηγή : flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: