ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Eμεις ως γνησιοι φαφλατάδες.....ακόμα προσπαθουμε

money2

Σε συμφωνία για τη φορολόγηση των καταθέσεων βρετανών πολιτών που βρίσκονται σε μυστικούς λογαριασμούς στην Ελβετία κατέληξαν η Βρετανία και η Ελβετία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συμφωνία αυτή πραγματοποιείται λίγες μόνο ημέρες μετά την αντίστοιχη ρύθμιση ανάμεσα στην Ελβετία και στη Γερμανία. Υπενθυμίζεται ότι και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει από τις ελβετικές Αρχές να συνεργαστούν για την απόκτηση στοιχείων σχετικά με καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία.
Mε βάση τη συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της Ελβετίας, όπως μεταδίδει το Reuters, τα χρήματα που βρίσκονται στους ελβετικούς λογαριασμούς των βρετανών κατοίκων και δεν έχουν δηλωθεί θα φορολογηθούν με 19% ώς 34%.

Από το 2013 και έπειτα θα επιβληθεί φόρος παρακράτησης 27% ώς 48%, ανάλογα με το είδος του κεφαλαίου που είναι κατατεθειμένο στους λογαριασμούς αυτούς. Με βάση τη συμφωνία αυτή οι ελβετικές τράπεζες θα πρέπει να πληρώσουν προκαταβολικά στη Βρετανία 630 εκατ. δολάρια.
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν έχει υποσχεθεί ότι θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή με στόχο να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Επιπλέον η βρετανική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνουν μειώσεις χωρίς προηγούμενο στις δημόσιες δαπάνες. Επίσης οι βρετανικές Αρχές ερευνούν εκατοντάδες πελάτες τραπεζών οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή.
Η Βρετανία κατάφερε να εξασφαλίσει λεπτομέρειες για περίπου 7.000 λογαριασμούς βρετανών πολιτών που συνδέονται με καταθέσεις στην Ελβετία. Σύμφωνα με το Reuters η πηγή των στοιχείων αυτών είναι πρώην υπάλληλος τράπεζας ο οποίος υπέκλεψε στοιχεία για χιλιάδες λογαριασμούς που συνδέονται με καταθέσεις στην Ελβετία.
Τα στοιχεία αυτά έχουν φτάσει στα χέρια των φορολογικών Αρχών διαφόρων χωρών που πραγματοποιούν τώρα σχετικούς ελέγχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: