ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Περίεργος δίσκος βρέθηκε στο βυθό της Βαλτικής


Η ομάδα του σουηδικού εξερευνητικού πλοίου Ocean Explorer αναζητά εδώ και πολλά χρόνια ναυάγια και θησαυρούς κρυμμένους στο βυθό της θάλασσας.
Στο τελευταίο τους όμως ταξίδι, τα μέλη της όμάδας περίμενε μία έκπληξη!Στη Βαλτική Θάλασσα, στον κόλπο της Μπότνια, κάπου μεταξύ Σουηδίας και Φιλανδίας, τα σόναρ του καραβιού εντόπισαν ένα περίεργο αντικείμενο...
Πρόκειται για έναν δίσκο (διαμέτρου 18 μέτρων), ο οποίος έχει αφήσει στην επιφάνεια του βυθού από την μετακίνηση του ίχνος... 300 μέτρων!
Ο επικεφαλής της εξερευνητικής ομάδας, Peter Lindberg, δήλωσε: "Βλέπεις πολλά περίεργα αντικείμενα σ' αυτή τη δουλειά, αλλά στα 18 χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα! Το σχήμα είναι εντελώς στρόγγυλο... ένας κύκλος!"

Η ομάδα του Ocean Explorer δεν είναι κυνηγοί ΑΤΙΑ αλλά ανήκουν σε μία εταιρεία που αναζητά ναυαγισμένα πλοία και ψάχνουν για θησαυρούς. Το 1977 εντόπισαν το πλοίο Jonkoping, που ήταν γεμάτο με 2.500 μπουκάλια εξαιρετικής σαμπάνιας, τα οποία πούλησαν σε δημοπρασία έναντι αστρονομικού ποσού.Ο Lindberg δεν ισχυρίζεται ότι το νέο τους εύρημα πρόκειται για ΑΤΙΑ αλλά τα σενάρια άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν από τη στιγμή που η ομάδα δημοσιοποίησε τις εικόνες αυτές. Πολλοί μίλησαν για ΑΤΙΑ που έχει προσγειωθεί στο βυθό, κάποιοι για αφύσικο γεωλογικό σχηματισμό και άλλοι για το καινούργιο... Stonehenge!

Δεν υπάρχουν σχόλια: