ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Μετά την κονόμα τα καινε .Πάμε γι άλλα

Προς αποτέφρωση εκατομμύρια αντιγριπικά για τον H1N1

Η Γερμανία θα αποτεφρώσει περίπου 16 εκατομμύρια δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου για τον ιό H1N1 που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, όπως ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές την Τετάρτη, αν και είχε δαπανήσει περίπου 230 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Το κρατίδιο Σαξονία-Άνχαλτ, που διαχειρίζεται τα αποθέματα των αντιγριπικών εμβολίων για λογαριασμό όλων των γερμανικών κρατιδίων, αναζητά μία εταιρεία επεξεργασίας απορριμμάτων, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος του περιφερειακού υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων. Συνολικά η Γερμανία είχε αγοράσει 28 εκατομμύρια δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου προς 230 εκατομμύρια ευρώ.
Κάθε κρατίδιο διαχειρίστηκε άμεσα ένα μέρος των αποθεμάτων των εμβολίων και κάποια από αυτά έχουν ήδη απαλλαγεί από τα επιπλέον εμβόλια, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.
Η Γερμανία είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να πουλήσει ένα μέρος των αποθεμάτων της, όμως καμία χώρα δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον να τα αγοράσει. Λιγότερο από το 10% του πληθυσμού της Γερμανίας δέχθηκε να εμβολιαστεί εξαιτίας κυρίως της μεγάλης δυσπιστίας προς το εμβόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: