ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Πληθωρισμός: Μεγάλη μείωση στο 2,4%, τον Ιούλιο

Βουτιά στο 2,4% έκανε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, από 3,3% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ κυρίως λόγω των θερινών εκπτώσεων και της μείωσης των τιμών των φαρμάκων. Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,1% από 3,1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας η πτώση του πληθωρισμού τον Ιούλιο οφείλεται στις ακόλουθες μειώσεις:
- Κατά 0,5% των προϊόντων διατροφής και μη αλκοολούχων ποτών, λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών στα είδη : φρούτα νωπά, λαχανικά νωπά, πατάτες νωπές. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στα ψάρια νωπά και το ελαιόλαδο.
- Κατά 13,6% των ειδών ένδυσης και υπόδησης λόγω των γενικών θερινών εκπτώσεων.
- Κατά 2,1% των διαρκών αγαθών και των ειδών νοικοκυριού επίσης λόγω των γενικών θερινών εκπτώσεων.
- Κατά 0,8% των τιμών των φαρμάκων.
Στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να σημειωθεί ότι αύξηση κατά 0,5% σημειώθηκε στις μεταφορές λόγω αύξησης της τιμής της βενζίνης.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: