ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η Ομάδα ΒΑΝ είχε προβλέψει τον σεισμό της Κεφαλονιάς

ΣεισμόςΟι σεισμολόγοι Ακης Τσελέντης καθηγητής σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και ο Μάκης Χουλιάρας σεισμολόγος ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, αποκάλυψαν στo www.apokalypseis.com  ότι η  ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,9 Ρίχτερ  στην Κεφαλονιά,  είχε προβλεφθεί από την ομάδα ΒΑΝ καθώς είχαν καταγραφεί ισχυρά ηλεκτρικά σήματα στον σταθμό ΒΑΝ του Πύργου Ηλείας.    
«Υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις πριν από ενάμιση μήνα περίπου. Από τότε είχαν αρχίσει να καταγράφονται στον σταθμό ΒΑΝ του Πύργου Ηλείας πολλά ηλεκτρικά σήματα που «φωτογράφιζαν» την περιοχή της Κεφαλονιάς ως μέρος εκδήλωσης του σεισμού . Τα ηλεκτρικά σήματα και οι αναλύσεις τους έδειχναν ένα μέγεθος περίπου στα 6 Ρίχτερ. Εκτιμώ ότι ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ είναι ο κύριος και ότι τις προσεχείς ημέρες και ίσως εβδομάδες θα έχουμε μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία με σεισμούς ισχυρούς . Δεν αποκλείεται κάποιοι μετασεισμοί να πλησιάσουν σε μέγεθος τον κύριο σεισμό. Όλα δείχνουν πάντως ότι το φαινόμενο εξελίσσεται φυσιολογικά. Φυσικά είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να περάσουν κάποια 24ωρα για να είμαστε σίγουροι και ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τα παλιά και ετοιμόρροπα κτίρια» – ανέφερε  ο κ. Τσελέντης. 
Την ύπαρξη σημάτων ΒΑΝ στον σταθμό του Πύργου επιβεβαιώνει και ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Μάκης Χουλιάρας .
«Υπήρχαν πράγματι αυτά τα ηλεκτρικά σήματα και φωτογράφιζαν ως χώρο εκδήλωσης ενός ισχυρού σεισμού την περιοχή της Κεφαλονιάς. Η ιδιαιτερότητα του σεισμού ήταν ότι αυτός εκδηλώθηκε στην ξηρά . Παρακολουθούμε με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου καταγράφοντας τους μετασεισμούς. Η μετασεισμική ακολουθία θα είναι πλούσια»-δήλωσε  ο κ. Χουλιάρας που αναχώρησε για την Κεφαλονιά προκειμένου να εγκαταστήσει εκεί δίκτυο σεισμογράφων για την πληρέστερη εικόνα του φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: