ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Θα τολμήσουν να τους αγγίξουν;

Δεν μπορώ να γράψω ονόματα γιατί θα περάσω Πρωτοχρονιά πίσω από τα κάγκελα. Αλλά σας βεβαιώνω ότι στην εισαγγελία Βρέμης της Γερμανίας και στην απολογία Κάντα υπάρχουν πολλά και γνωστά ονόματα πολιτικών και μεγάλων Ελλήνων επιχειρηματιών, που έχουν βουτήξει τα χέρια τους στο μέλι των εξοπλισμών.

Θα τολμήσουν να τους αγγίξουν;

Όλοι τους είναι πυλώνες του συστήματος. Κολώνες των κομμάτων εξουσίας. Χρηματοδότες βουλευτών και κομματικών ταμείων. Είναι αυτοί που κάνουν παιχνίδι πάντα προεκλογικά με τους πολιτικούς.

«Από το 2006 φωνάζω για τις βρωμιές τους», μου έλεγε χθες ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Γ. Σούρλας, «αλλά δεν γίνεται τίποτα». Δεν κουνιέται φύλλο. Τα κουκουλώνουν όλα.

Υπάρχουν απόρρητες εκθέσεις έντιμων αξιωματικών του Ναυτικού και του Στρατού για το όργιο κλεψιάς που έχει γίνει στην αγορά οπλικών συστημάτων, υποβρυχίων και αεροπλάνων, με το τρομακτικό ποσό των 2,5 δισ. ευρώ να έχει δοθεί σε μίζες μεταξύ 2000-2010 όχι σε περισσότερα από 40 άτομα. Πέρα όμως από τον Τσοχατζόπουλο, τον Σμπώκο και τον Κάντα, δεν έχει κληθεί ακόμα κανείς ούτε καν για εξέταση στους ανακριτές.

Δύο εξεταστικές έχουν γίνει στη βουλή για το τεράστιο σκάνδαλο των εξοπλισμών, πολύ μεγαλύτερο σε έκταση από τις βρωμιές της Siemens, και τις δύο φορές όμως τα κόμματα εξουσίας έβαλαν στο αρχείο τα αποκαλυπτικά στοιχεία για το σκάνδαλο αυτό.

Μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να αγγίξει τους κλέφτες-πυλώνες του συστήματος.

Μήπως τολμήσουν να τους αγγίξουν τώρα με την αλλαγή του χρόνου; Εμείς πάντως είμαστε εδώ, για να αποκαλύψουμε όχι μόνο τους κλέφτες αλλά και τους προστάτες τους.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: