ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Δεκαπέντε εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου



Εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελείς διαφθοράς μαζί με τον ανακριτή Ανδρεάδη, σε βάρος τουλάχιστον 10 προσώπων, πρώην μελών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και επιχειρηματιών για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αφορούν στην χορήγηση δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.




Πληροφορίες κάνουν λόγο για μία σύλληψη. Μετά το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος αλλά και την έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς, βρέθηκε τρύπα πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ίδρυμα, αλλά και δάνεια που είχαν δοθεί με μεγάλες επισφάλειες και χαριστικούς όρους.Μεταξύ των προσώπων που αναζητούνται είναι πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στελέχη, καθώς και Έλληνες και Κύπριοι επιχειρηματίες.
Όσον αφορά το Τ.Τ. η Εισαγγελία Διαφθοράς που ερευνά τις υποθέσεις αυτές έχει ζητήσει και έχει παραλάβει δύο σχετικά πορίσματα από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: