ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Eρχεται η κοινωνική έκρηξη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Σύμφωνα με γενική παραδοχή μεταξύ των οικονομολόγων παγκοσμίως, το ακραίο κρίσιμο σημείο στο οποίο μία κοινωνία εκρήγνυται, είναι όταν η πραγματική ανεργία φτάσει στο 35% μέσα στη συγκεκριμένη κοινωνία. Έχει επιστημονικά παρατηρηθεί ότι καμία κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει ανεργία αυτού του ποσοστού, το οποίο αλλοιώνει την ισχύουσα κοινωνικοοικονομική συγκρότηση και οδηγεί σε κοινωνική κατάρρευση.
Σε μας, το ποσοστό της ανεργίας, που επίσημα αναφέρει ως καταγραμμένη η ίδια η κυβέρνηση, ανέρχεται περίπου στο 28%. Όλοι όμως αποδέχονται, ότι η πραγματική μη καταγραμμένη ανεργία, είναι πολύ πιο πάνω από το 30% και ίσως να πλησιάζει προς το 35%. Χωρίς φυσικά να υπολογίζονται τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων και μη δηλωμένων παράνομων μεταναστών. Από το άλλο μέρος, αντί να παρατηρείται όξυνση των κοινωνικών διεκδικήσεων, κάτι που θα υποδήλωνε ζωντανή και παρούσα κοινωνία, αντιθέτως βλέπουμε όλοι, μια αυξανόμενη αδρανοποίηση της κοινωνίας. Κανένα κόμμα και κανένας συνδικαλιστικός φορέας δεν μπορεί να μπει στην κοινωνική ηγεσία και να βγάλει έστω και λίγο κόσμο στους δρόμους, για να διαμαρτυρηθεί και να διεκδικήσει, κάτι που θα οδηγούσε σε εκτόνωση του κοινωνικού μάγματος που διογκώνεται.
Όλα τα πιο πάνω (δηλαδή η αύξηση του ποσοστού της ανεργίας και η συνεχώς εντεινόμενη σιωπή της κοινωνίας σαν την νηνεμία πριν την καταιγίδα) συνηγορούν στο ότι η ελληνική κοινωνία πλησιάζει σε μια άλογη έκρηξη η οποία δεν θα μπορεί πλέον να κατευθυνθεί από κανέναν και θα παρασύρει τα πάντα. Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο, τίποτα δεν θα θυμίζει το πριν.
Ο μόνος δρόμος που απέμεινε στο ισχύον καθεστώς είναι να προσπαθήσει να συγκρατήσει όσο μπορεί την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας για να αποτρέψει την κοινωνική έκρηξη. Όμως οι συνεχώς επιβαλλόμενοι φόροι, η σκοπούμενη αρπαγή των περιουσιών, οι ταυτόχρονες απολύσεις και η παντελής έλλειψη επενδύσεων, μας βάζουν πιο βαθιά στο οικονομικό «σπιράλ θανάτου» και επιταχύνουν τις εξελίξεις προς την έκρηξη.

Στο Γράμμο και στο Βίτσι… φτιάχτηκαν υπουργοί

Ημερομηνία: 18/07/2013 20:30
Του Άρη Χατζηστεφάνου
Διάβασα με προσοχή τις απομαγνητοφωνήσεις από το υστερικό νεοναζιστικό ξέσπασμα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο και αμέσως ένοιωσα ένα deja vu να με κατακλύζει.

Για στάσου, σκέφτηκα, αυτά τα επιχειρήματα τα έχω διαβάσει σε Free Press από τους πιο προβεβλημμένους συγγραφείς των τελευταίων δεκαετιών. Τα είδα σε ηλεκτρονικές σελίδες όπου παρελαύνουν οι πρωταγωνιστές του μιντιακού στερεώματος. Τα άκουσα από κυβερνητικά στόματα και τα είδα να διαφημίζονται με τη μορφή ντοκιμαντέρ από τις πλέον φιλοκυβερνητικές εφημερίδες.

Και ύστερα ήρθε όλο  το κύμα «αγανάκτησης» από τα κυρίαρχα ΜΜΕ για την απρεπή συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Ενοχλήθηκαν από τις αναφορές στο Γράμμο και το Βίτσι. Μήπως δεν ήταν όμως η ακροδεξιά εφημερίδα Δημοκρατία, βασικό όργανο της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας, που κυκλοφορούσε με DVD για τη δράση του εθνικού στρατού εναντίον της Κόκκινης Απειλής;
 

Ή μήπως ξεχνούν το συνειρμικό παραλήρημα του τηλε-πλασιέ και σημερινού υπουργού υγείας Α.Γεωργιάδη για το ίδιο θέμα, και παλαιότερα τις δηλώσεις του φιλοχουντικού Βοριδη;
 

Όταν ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης υποστήριζε ότι«ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κουκουλοφόροι και δολοφόνοι που καίνε την Αθήνα και βρίσκεται πίσω από τον ιστότοπο Indymedia» σε τι ακριβώς διέφερε η δήλωσή του από τις επίσημες ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας όταν έλεγαν ότι «οι κουκουλοφόροι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ» καλούν να καεί η Αθήνα και οι περιουσίες των Ελλήνων;

Η μόνη διαφορά που μπορούμε να εντοπίσουμε ανάμεσα στην ρητορική της Χ.Α και της Ν.Δ είναι ότι η τελευταία είναι ελαφρώς πιο κόσμια στις διατυπώσεις της. Πως να το κάνουμε… έχουν επίπεδο γαμώ το κεφάλι μου.

Πηγή: info-war.gr
- See more at: http://left.gr/news/sto-grammo-kai-sto-vitsi-ftiahtikan-ypoyrgoi#sthash.bVfx5URp.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: