ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Κράτος τοκογλύφος ! Τόκος 8,75% για όσους καθυστερούν να πληρώσουν


Νέα κεραμίδα για τους φορολογούμενους -Ερχονται πρόστιμα φωτιά από την Εφορία

Νέος πονοκέφαλος για τους φορολογούμενους έρχεται με τις αλλαγές που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών στις φορολογικές παραβάσεις, αφού οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις που θα
περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή θα προβλέπονται μεταξύ άλλων εξπρές δεσμεύσεις, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και πρόστιμα που θα κυμαίνονται από 300 έως 2.000 ευρώ.

Οπως αναφέρει το Εθνος βάσει του νομοσχεδίου τα αυτοτελή πρόστιμα για τη μη υποβολή δήλωσης και μη παρακράτηση του προβλεπόμενου φόρου θα κυμαίνονται από 300 έως 2.000 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία των βιβλίων. Παράλληλα καθιερώνεται τόκος υπερημερίας 8,75% ετησίως για καθυστέρηση στην πληρωμή των φόρων, μηνιαία προσαύξηση 1% με ανώτατο όριο το 100% επί του οφειλόμενου φόρου για εκπρόθεσμες δηλώσεις και 10%-100% για ανακρίβειες.

Παράλληλα η Εφορία θα προχωρά σε δεμεύσεις, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων σε οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά και σε όσους αποκρύπτουν εισοδήματα.

Τα νέα πρόστιμα – φωτιά που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι

300 ευρώ όταν ο φορολογούμενος δεν είναι υπόχρεος τήρησης λογιστικών βιβλίων
1.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης βιβλίων και στοιχείων με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα
2.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης βιβλίων και στοιχείων με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα
Σε περίπτωση ανακριβούς δήλωσης

10% του ποσού φόρου που δεν δηλώθηκε, εάν το εν λόγω ποσό φόρου είναι ίσο ή υψηλότερο του 5% αλλά χαμηλότερο του 20% της φορολογικής υποχρέωσης βάσει της φορολογικής δήλωσης.
50% του ποσού φόρου που δεν δηλώθηκε, εάν το εν λόγω ποσό φόρου είναι ίσο ή υψηλότερο του 20% αλλά χαμηλότερο του 50% της φορολογικής υποχρέωσης βάσει της φορολογικής δήλωσης.
100% του ποσού φόρου που δεν δηλώθηκε, εάν το εν λόγω ποσό φόρου είναι ίσο ή ψηλότερο του 50% της φορολογικής υποχρέωσης βάση της φορολογικής δήλωσης.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: