ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Θεσσαλονίκη: ''Πάρε τα κουλούρια σου και δρόμο - Θα φέρω Έλληνες να πουλάνε''!

Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις προκαλεί η επίθεση σε γριούλα που πουλούσε κουλούρια, έξω από το Θεαγένειο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο άντρας της...

Η υπέργηρη γυναίκα από την πρώην Σοβιετική Ενωση καθόταν σε ένα πτυσσόμενο καρεκλάκι στο πεζοδρόμιο έξω από το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται ο σύζυγός της με καρκίνο. Σε μία λαμαρίνα μπροστά της, πουλούσε κουλούρια για να επιβιώσει.


Η ανήμπορη γριούλα αναγκάστηκε να απομακρυνθεί
Σύμφωνα με το ''Έθνος'' ένα πρωί την πλησίασε ένας γεροδεμένος νέος άνδρας από τη διπλανή πιάτσα ταξί. Η ανήμπορη γυναίκα τον είδε να αναποδογυρίζει τη λαμαρίνα με μία κλωτσιά, σκορπώντας τα κουλούρια στο πεζοδρόμιο, και άκουσε την απειλητική φωνή του να της λέει: «Δεν θα πουλάς εδώ κουλούρια. Πάρ' τα και φύγε, μη σε ξαναδώ εδώ. Θα στείλω εγώ έναν Ελληνα να πουλάει κουλούρια». Ο άνδρας επέστρεψε στην πιάτσα, κάθισε στη θέση του οδηγού ενός ταξί, έβαλε μπροστά και απομακρύνθηκε.

Το περιστατικό, όπως καταγγέλθηκε από τη φοβισμένη γυναίκα, τέθηκε υπόψη του σωματείου ιδιοκτητών ταξί της Θεσσαλονίκης, αλλά η έρευνα που έγινε δεν έφερε αποτέλεσμα, αφού κανένας από τους οδηγούς που βρίσκονταν στη συγκεκριμένη πιάτσα δεν είχε δει κάτι.

Επαγγελματίες οδηγοί της πόλης το αποδίδουν σε εθνικιστές ταξιτζήδες, μέλη της Χρυσής Αυγής, που έχουν διεισδύσει δυναμικά το τελευταίο διάστημα στον κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: