ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Αποσύρεται από την ενεργό δράση στα 101 του χρόνια ο Fauja Singh, ο γηραιότερος Μαραθωνοδρόμος




Ο γηραιότερος Μαραθωνοδρόμος του πλανήτη, ο Ινδός Fauja Singh στα 101 του χρόνια αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Θα τρέξει τον τελευταίο του Μαραθώνιο τον επόμενο μήνα στο Χονκ Κονγκ.

Ο Singh ξεκίνησε το τρέξιμο στην "τρυφερη" ηλικία των ...89 ετών και έκτοτε έχει τρέξει 8 Μαραθώνιους επιτυγχάνοντας πολλά ηλικιακά ρεκόρ. Το ατομικό του ρεκόρ είναι 5 ώρες 40 λεπτά και το πέτυχε στο Λονδίνο, όταν ήταν 92 ετών. Στον τελευταίο του Μαραθώνιο. πέρσι στο Τορόντο, τερμάτισε σε 8 ώρες και 25 λεπτά

Γεννήθηκε το 1911, δεν υποφέρει από καμιά αρρώστια και δεν παίρνει καμιά φαρμακευτική αγωγή. Λέει πως "Ο λόγος για την καλή μου υγεία είναι η καθημερινή άσκηση και το σωστό διαιτολόγιο. Παίρνω ευτυχία στις μέγιστες δόσεις, παρότι η πραγματική μου δίαιτα είναι πολύ περιορισμένη". Πάντως το ότι θα σταματήσει να συμμετέχει σε Μαραθώνιους δεν σημαίνει πως θα σταματήσει και το τρέξιμο. "Θα συνεχίσω να τρέχω για τουλάχιστον 4 (!) ώρες καθημερινά" λέει...

Ο υπεραιωνόβιος (101 ετών λέμε!) δηλώνει πως θα τρέχει 4 ώρες καθημερινά. Είπατε τίποτα ή έχετε κάποια δικαιολογία για να μην γυμναστείτε?

Δεν υπάρχουν σχόλια: