ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Oι άλλοι που είναι;



63781E7DEA586F3D06B47DCD48752957Τον ξάδελφό του Άκη Τσοχατζόπουλου φαίνεται πως «καίει» με την απολογία του στον ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, Νίκος Ζήγρας.
Ο ξάδελφος του πρώην υπουργού, παραδέχθηκε πως διαχειριζόταν το μαύρο χρήμα που είχε διακινηθεί μέσω των off shore εταιρειών μέχρι και το 2004.β Όπως είπε όμως δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Νίκος Ζήγρας δήλωσε μετανοιωμένος που δεν συνεργάστηκε νωρίτερα με τις δικαστικές αρχές καθώς όπως είπε τον είχαν συμβουλεύσει λάθος οι πρώην συνήγοροί του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, απολογήθηκε μετά από δικό του αίτημα και παράλληλα υπέβαλε αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή του.
Άμεση ήταν η απάντηση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Με δήλωσή του μέσα από τη φυλακή κάνει λόγο για συναλλαγή του εξαδέλφου του με τις ανακριτικές αρχές. Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής: « Η ανακριτική Αρχή επιχείρησε συστηματικά μέχρι σήμερα συναλλαγή με κάποιους από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μη προφυλάκισή τους. Η ίδια πρακτική φαίνεται ότι συνεχίζεται και σήμερα, προϊόν της οποίας είναι και όσα ακούγονται απόψε. Καταγγέλλω ως εκ τούτου αυτή την παράνομη και ανήθικη τακτική του ανακριτή που συναλλάσσεται στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας με όσους ενδίδουν στις προτάσεις του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: