ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Αύξηση της βουλευτικής αποζημείωσης ζητάει Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ!


Μετά το επίδομα των υπαλλήλων της Βουλής «άρχισαν τα όργανα» και από τα βουλευτικά έδρανα! Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός με επιστολή του προς τον νέο Πρόεδρο της Βουλής ζητάει ουσιαστικά αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης μέσω της πλήρους εξομοίωσης της....


βουλευτικής αποζημίωσης (σ.σ.: όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και το Ζ΄ Ψήφισμα της Ολομέλειας της Βουλής) με τις αποδοχές των ανώτατων δικαστικών και συγκεκριμένα του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Οι αποδοχές αυτές ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ, έναντι 5.700 που είναι σήμερα η βουλευτική αποζημίωση. Ο βουλευτής προτείνει παράλληλα να μη λαμβάνουν εκείνος και οι συνάδελφοί του αμοιβή για τη συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές (σ.σ.: σήμερα είναι περίπου 150 ευρώ ανά συνεδρίαση, δηλαδή 600-900 ευρώ μηνιαίως).

Ωστόσο, προτείνει να δίνονται κανονικά υπερωρίες και εκτός έδρας στους βουλευτές όταν αυτό είναι απαραίτητο και μάλιστα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει λόγος να μην εξασφαλίζεται η ισονομία που προβλέπει το Σύνταγμα για τους βουλευτές σε σχέση με τους ανώτατους δικαστικούς. Συγκεκριμένα αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κρεμαστινός: «Αυτή η ιστορία των περικοπών του 20, 30 ή 40% των αποδοχών γελοιοποιεί όχι μόνο το θεσμό του βουλευτή, αλλά και το ίδιο το κοινοβουλευτικό πολίτευμα. Άλλωστε, κάθε περικοπή αντιμετωπίζεται ειρωνικά, με μόνιμα σχόλια γιατί να μην είναι μεγαλύτερη», προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Κρεμαστινός, ο οποίος επιπλέον υποστηρίζει ότι, ενώ η πλειονότητα των βουλευτών ….πένεται, «προβάλλεται μόνον η συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών μιας μικρής γνωστής μειοψηφίας, οι οποίοι δυστυχώς κινούνται ως μεσάζοντες για την εξυπηρέτηση συμφερόντων. Συγκρίνοντας το πόθεν έσχες εκείνων που ασχολήθηκαν με την πολιτική, στην αρχή της καριέρας τους, με το σημερινό τους πόθεν έσχες, τότε εύκολα αποκαλύπτεται ποιοι είναι αυτοί», καταλήγει.

Ο κ. Κρεμαστινός χαρακτηρίζει επίσης «σημεία ανεπίτρεπτου λαϊκισμού υπό την πίεση των ΜΜΕ» το γεγονός, ότι βουλευτές παραιτούνται του βουλευτικού τους αυτοκινήτου ή των αποδοχών τους για τη συμμετοχή σε επιτροπές, κάτι που όπως λέει «σηματοδοτεί ότι είτε είναι οικονομικά ανεξάρτητοι είτε έχουν οικονομικούς προστάτες». Προσθέτοντας δε ότι η βουλευτική αποζημίωση γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους δημοσιογράφους, καταθέτει την προσωπική του εμπειρία από τη συμμετοχή στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου βουλευτές σχεδόν κάθε μήνα ζητούσαν είτε να προεισπράξουν τη βουλευτική αποζημίωση είτε τη σύνταξή τους είτε ζητούσαν έκτακτη οικονομική βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας των ιδίων ή της οικογένειάς τους, ακόμη και έξοδα υγείας.

Ειδικά για τις βουλευτικές συντάξεις, ο κ. Κρεμαστινός εκφράζει την αντίθεσή του στη ρύθμιση που προβλέπει, ότι οι βουλευτές που εισπράττουν και βουλευτική και επαγγελματική σύνταξη οφείλουν να επιστρέψουν τα 2/3 της επαγγελματικής, υποστηρίζοντας, ότι γνωρίζει οκτώ άτομα που εξελέγησαν βουλευτές και υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν 40.000-50.000 ευρώ από την επαγγελματική τους σύνταξη. «Με βάση ποια ηθική αρχή η σύνταξη που λαμβάνει δικαιωματικά ο κάθε Έλληνας πολίτης να περιορίζεται στο 1/3, εάν αυτός εκλεγεί βουλευτής», αναρωτιέται ο κ. Κρεμαστινός…

Δεν υπάρχουν σχόλια: