ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Η έκθεση του Συνηγόρου της ΕΕ για το 2011

Την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το 2011 επέδωσε την Παρασκευή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος. «Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι πολύ δύσκολα», είπε ο κ. Διαμαντούρος όταν ο κ. Παπούλιας του ζήτησε τις εκτιμήσεις του για τις εξελίξεις στην Ε.Ε.

Μαζί με μια εξασέλιδη σύνοψη της έκθεσης, ο Ν.Διαμαντούρος έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ένα πολύ μικρό φυλλάδιο, το οποίο, όπως είπε, περιέχει τις «αρχές που πρέπει να διέπουν την λειτουργία των Δημοσίων Υπαλλήλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι διατυπωμένο σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ».

«Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι πολύ δύσκολα. Το ξέρετε καλύτερα από εμένα και νομίζω ότι εξαρτάται από το πόσο όλοι θα βοηθήσουν. Εσείς έχετε δώσει επανειλημμένα το στίγμα και το μήνυμα, το πώς όλοι θα βοηθήσουμε για να μπορέσουμε να κινηθούμε», είπε ο κ. Διαμαντούρος όταν ο κ. Παπούλιας του ζήτησε τις εκτιμήσεις του για τις εξελίξεις στην Ε.Ε.

«Αν δεν το κάνουμε όλοι μαζί, φοβάμαι ότι δεν είναι ευοίωνες οι συνθήκες. Το ξέρετε πολύ καλά. Από την άλλη μεριά, ξέρω ότι από πλευράς Ευρωπαϊκής Ενωσης υπάρχει οπωσδήποτε μια πολύ καλή θέληση να βοηθηθούμε, αλλά είναι και το 'συν Αθηνά και χείρα κίνει'», πρόσθεσε ο κ. Διαμαντούρος.

Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής ενημέρωσε επίσης για την έκθεσή του τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, καθώς και τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: