ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ντόρα, η Μικρή Μετακομίστρια!

 
 
Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν βρίσκεται πια στο πολιτικό προσκήνιο. Μετά την "ταρατατζούμ" επιστροφή της στη ΝΔ, δεν βρίσκεται πια στο επίκεντρο της τρικομματικής κυβέρνησης. Έμεινε χωρίς θέσεις και αξιώματα. Σχεδόν φτάσαμε να ξεχάσουμε για λίγο την ύπαρξή της...
Ήρθαν, όμως, νωρίς το πρωί, τα συνεργεία έξω από τα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας να μας τη θυμίσουν. Ο εξοπλισμός μεταφέρθηκε από τη Συγγρού, δεδομένου ότι τα γραφεία του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη αποτελούν παρελθόν όπως και η ΔΗΣΥ.
Στο left.gr αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε την είδηση δακρύσαμε. Λίγο μετά σκουπίσαμε τα δάκρυά μας για την Ντόρα τη Μικρή Μετακομίστρια και σκεφτήκαμε  πιο ώριμα...
Μια Ντόρα δεν πάει ποτέ χαμένη...
Η Ντόρα Μπακογιάννη φυσικά δεν αποσύρθηκε από την πολιτική όταν δεν εξελέγη στις εκλογές του Μαΐου... Έτσι είχε δηλώσει η ίδια... Είχε πει με έμφαση ότι θα φύγει από την πολιτική σκηνή αν η ΔΗΣΥ δεν κατάφερνε να εκλεγεί. Αλλά, με βάση και την αρχή του πατρός Μητσοτάκη, ποιος τα θυμάται τώρα αυτά!
Η Ντόρα στο παλιό πολιτικό της γραφείο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα περιμένει τη σειρά της. Μια κόρη Μητσοτάκη ξέρει πάντα να αποσύρεται όταν πρέπει, να αναμένει την κατάλληλη στιγμή. Το ίδιο εξαναγκάστηκε να κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς. Έμεινε στα μετόπισθεν και επανήλθε. Τώρα είναι η σειρά της να μείνει στη σκιά, στη σκιά της ακροδεξιάς του Σαμαρά, ώσπου να έρθει η ώρα της μεγάλης κεντροδεξιάς που "μαγειρεύεται" στα πολιτικά παρασκήνια με τόσους πρόθυμους από το ΠΑΣΟΚ... και -γιατί όχι- από τη ΔΗΜΑΡ.
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: