ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Απέλυσαν ναυαγοσώστη επειδή έσωσε λουόμενο

Απέλυσαν ναυαγοσώστη επειδή έσωσε λουόμενο

Στην απόλυση ενός ναυαγοσώστη επειδή έσωσε λουόμενο που κινδύνευε να πνιγεί, πλην όμως σε θαλάσσια περιοχή εκτός της ζώνης ευθύνης του, προχώρησε αμερικανική εταιρία.

Ενα τέταρτο πριν τις 14.00 το μεσημέρι τη Δευτέρα, η παραλία του Χάλαντεϊλ στο Μαϊάμι ήταν γεμάτη κόσμο που απολάμβανε τη θάλασσα. Σε αρκετά σημεία, ειδικά παρατηρητήρια με ναυαγοσώστες επιτηρούσαν την κατάσταση.
Ενας από αυτούς, ο Τόμας Λόπεζ, εντόπισε στην θάλασσα κάποιον που κινδύνευε και άλλους λουόμενους να προσπαθούν να τον βοηθήσουν. Χωρίς δεύτερη σκέψη έσπευσε ταχύτατα δίπλα του και όπως είπε τον βρήκε σχεδόν αναίσθητο και με νερό στα πνευμόνια του. Του προσέφερε τις προβλεπόμενες βοήθειες, λυτρώνοντας όλους τους μάρτυρες του περιστατικού.
Ο εργοδότης του ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος και αποφάσισε άμεσα να τον απολύσει, προκαλώντας την οργή των συναδέλφων του που παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Αιτία της απόλυσης ήταν το γεγονός ότι ο Λόπεζ «πέρασε» την νοητή γραμμή του χώρου ευθύνης της εταιρείας που παρέχει ναυαγοσώστες στην τοπική δημοτική Αρχή.
Οπως είπε η εταιρεία, «δημιουργήθηκαν θέματα έκθεσής μας σε νομικές ευθύνες και γι' αυτό προστατέψαμε την εταιρεία... Αυτό που έκανε ήταν δική του απόφαση, γνωρίζοντας του κανόνες της εταιρείας», είπε από την πλευρά της η προϊσταμένη του, Σούζαν Ελις.
Η επίσημη θέση της εταιρείας είναι ότι ο χώρος που ελέγχεται από τους ναυαγοσώστες της είναι σαφέστατα οριοθετημένος και υπάρχουν ταμπέλες που προειδοποιούν τους λουόμενους ότι «πέρα από εδώ συνεχίζετε με δική σας ευθύνη». Ο Λόπεζ έφτασε περίπου 500 μ. νοτιότερα για να σώσει τον κολυμβητή που κινδύνευε.
Ενας από τους παραιτηθέντες συναδέλφους του Λόπεζ αναρωτήθηκε: «Τι έπρεπε να κάνει, να κάτσει να κοιτάει έναν άνθρωπο να πνίγεται;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: