ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Τοξική διαρροή σε κοντέινερ της «Ελληνικός Χρυσός»


sempo Μετά τη Ρεντίνα άλλο ένα περιστατικό με διαρροή συμπυκνωμάτων μετάλλων (αρσενοπυρίτης), ενώ φορτώνονταν σε καράβι στον ΣΕΜΠΟ του ΟΛΘ, προερχόμενα από τα ορυχεία της εταιρείας στη Χαλκιδική.
    
Τοξικές φουρτούνες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Καπετάνιος φορτηγού πλοίου που μετέφερε συμπυκνώματα μετάλλων τής «Ελληνικός Χρυσός» αρνήθηκε να φορτώσει εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερ) της εταιρείας, επειδή διαπιστώθηκε διαρροή σε κάποια από αυτά.
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το περασμένο Σάββατο, «διέρρευσε» από ανθρώπους τους λιμανιού και επιβεβαιώθηκε από υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΕΜΠΟ (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων).
Οπως έγινε γνωστό, ενώ είχαν φορτωθεί στο καράβι paris.gr τα 28 από τα 128 εμπορευματοκιβώτια με αρσενοπυρίτες, διαπιστώθηκε διαρροή τοξικών υγρών σε ορισμένα. Ετσι, ο καπετάνιος αρνήθηκε να τα παραλάβει, τα κοντέινερ ξεφορτώθηκαν στο λιμάνι και από εκεί μεταφέρθηκαν με φορτηγά αυτοκίνητα σε χώρο προσωρινής αποθήκευσης της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: