ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Προσομοίωση χαμένου έργου του Μπετόβεν θα ακουστεί στο Μάντσεστερ

Από την ταινία της Ανιέσκα Χόλαντ "Αντιγράφοντας τον Μπετόβεν". Ένα έργο του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν που θεωρούταν “χαμένο” και είχε να ακουστεί πάνω από δύο αιώνες συμπληρώθηκε, χάρη σε παρτιτούρες των προσχεδίων του και θα παρουσιαστεί στο κοινό.
Από την ταινία της Ανιέσκα Χόλαντ "Αντιγράφοντας τον Μπετόβεν". Ο Μπετόβεν έγραψε το μουσικό κομμάτι για κουαρτέτο εγχόρδων, το 1799, αλλά το απέρριψε σύντομα και συνέθεσε μια άλλη εκδοχή του, για τον πρίγκιπα Φρανζ Τζόζεφ Μαξιμίλιαν φον Λόμπκοβιτζ. Η πρώτη εκδοχή χάθηκε, αλλά ο καθηγητής Κούπερ -από τους πιο αναγνωρισμένους ειδικούς πάνω στο έργο του Μπετόβεν-   του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, συγκέντρωσε τα προσχέδια που επιβίωσαν και συμπλήρωσε μόνος του τα κενά.

Τώρα το πλήρες έργο θα παρουσιάσει το κουαρτέτο του πανεπιστημίου “Quatuor Danel” στο  Martin Harris Centre του Μάντσεστερ την ερχόμενη Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: