ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αποσύρονται τα ρετρό αυτοκίνητα στην Κούβα

Η κουβανική κυβέρνηση άναψε πράσινο φως στην αγοραπωλησία οχημάτων που κατασκευάστηκαν μετά το 1959, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που έχει δρομολογήσει από τον περασμένο Απρίλιο ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε μία σειρά κανονισμών που καθορίζουν τους όρους της «μεταβίβασης της κυριότητας των οχημάτων με αγορά, πώληση ή δωρεά» μεταξύ Κουβανών που ζουν στο νησί και αλλοδαπών που είναι μόνιμοι ή προσωρινοί κάτοικοι.

Μέχρι σήμερα, οι Κουβανοί δεν μπορούσαν να αγοράζουν ή να πωλούν παρά μόνον οχήματα που είχαν ταξινομηθεί στο νησί πριν από Επανάσταση του 1959.

Δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες που μπόρεσαν να αγοράσουν, στο πλαίσιο της εργασίας τους, σοβιετικά αυτοκίνητα μέχρι το έτος 1990 μπορούν πλέον να τα πουλήσουν σε οποιονδήποτε Κουβανό ή ξένο, δημιουργώντας έτσι μία αγορά χωρίς προηγούμενο στην Κούβα.

Η αγορά και η πώληση οχημάτων είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα των περίπου 300 μεταρρυθμίσεων που εγκρίθηκαν τον Απρίλιο στο ιστορικό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας.

Ένα άλλο σημαντικό μέτρο που προωθείται αφορά στην αγοραπωλησία ακινήτων, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στο τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: