ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Εκκενώθηκε το Βρετανικό Μουσείο


Οκτώ χιλιάδες επισκέπτες κλήθηκαν να απομακρυνθούν από το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, όταν μια «παράξενη οσμή» έγινε αισθητή, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και η διοίκηση του μουσείου.

Το Βρετανικό Μουσείο, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στη βρετανική πρωτεύουσα, παρέμεινε κλειστό αρκετές ώρες και αναμένεται να ανοίξει πάλι αύριο Κυριακή.

«Γύρω στις 12:50' τοπική ώρα (14:50' ώρα Ελλάδος) λάβαμε κλήση από το Βρετανικό Μουσείο να πάμε για να εντοπίσουμε την προέλευση μιας παράξενης οσμής. Δέκα επισκέπτες διαμαρτυρήθηκαν για ερεθισμό στα μάτια τους», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το κτίριο εκκενώθηκε προληπτικά αλλά κανείς δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Εκπρόσωπος του μουσείου είπε ότι σχεδόν 8.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι βρίσκονταν μέσα στο μουσείο, όταν αυτό εκκενώθηκε λόγω φόβων για «διαρροή φυσικού αερίου ή χημικό ατύχημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: