ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Κι αλλο δειγμα της τεχνητης οικονομικής κρίσης

Αυξημένη παραγωγή των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών

Ενίσχυση κατά 27% παρουσίασε η παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων της Toyota, καθώς οι Ιάπωνες κατασκευαστές επωφελούνται ιδιαίτερα από την άνοδο της ζήτησης στην Ασία και τις ΗΠΑ. Η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε παγκοσμίως 637.675 οχήματα τον μήνα Μάιο.
Μάλιστα, σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Toyota ξεκίνησε την παραγωγή του υβριδικού Auris σε εργοστάσιο της Βρετανίας. Το πρώτο αυτοκίνητο βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης σήμερα το πρωί, παρουσία εκπροσώπων της βρετανικής κυβέρνησης.
Μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η παραγωγή της Honda, κατά 42,8% ετησίως, με την παραγωγή της να ανέρχεται στα 278.543 οχήματα τον Μάιο.
Ρεκόρ παραγωγής σημείωσε η Nissan, η οποία συνεργάζεται με τη γαλλική Renault, με την παραγωγή της να βελτιώνεται κατά 41.9%, στα 309,287 οχήματα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η ζήτηση για τα μοντέλα της βελτιώθηκε στην Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Ισπανία και την Κίνα.
Την ίδια πορεία ακολούθησε και η Mazda, με την παγκόσμια παραγωγή της να αυξάνεται κατά 46%, στα 97.175 οχήματα.
Η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι τον Μάιο η παγκόσμια παραγωγής της ανήλθε στα 83.418 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 85,8% σε σχέση με πέρσι.
Και οι απολύσεις; Γιατί δεν εγιναν προσλήψεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: