ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ


Τα ίδια αποτελέσματα με την άσκηση μπορεί να έχει ένα κομμάτι σοκολάτας λένε τώρα Αυστραλοί επιστήμονες
 
Οι επιστήμονες λένε μάλιστα ότι η καθημερινή (όχι υπερβολική δόση) κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να μειώσει σε βάθος πενταετίας 20% την πιθανότητα εμφράγματος ή εγκεφαλικού για όσους πάσχουν από υψηλή πίεση.
Οι χημικές ουσίες, ειδικά της μαύρης σοκολάτας, διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία και διευκολύνουν τη ροή του αίματος κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να “πέφτει” και η πίεση.
Αν σκεφτεί κανείς σκεφτεί ότι ένας στους δέκα υπερτασικούς δεν μπορεί να ρυθμίσει την πίεσή του με φαρμακευτική αγωγή, ίσως η σοκολάτα αποδειχθεί σωτήρια.
Η έρευνα έδειξε ότι η σοκολάτα ενώ ρίχνει κατά 5% την πίεση στους υπερτασικούς δεν επηρεάζει την πίεση όσων δεν έχουν πρόβλημα.
Όσο για την ποσότητα που πρέπει να καταναλώνεται, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να είναι από ένα κομματάκι (έξι γραμμάρια) ως και μια ολόκληρη σοκολάτα (100 γραμμάρια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: