ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Αυτα τα λαμόγια διαμαρτυρονται και ζητουν συναίνεση ;

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πειραιά βρίσκεται ο πρόεδρος της ένωσης ακτοπλοΐας, Απόστολος Βεντούρης για
 
Α. Βεντούρης: Ο εφοπλιστής που δήλωνε μούτσος
«μαϊμού» ναυτολόγησή του σε πλοία της ακτοπλοΐας και όχι μόνο.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η εισαγγελέας πρωτοδικών Πειραιά Καλλιόπη Βαρδάκη, ο κ. Βεντούρης ελέγχεται για το αν και κατά πόσο έκανε θαλάσσια υπηρεσία όπως αυτή προκύπτει από το σχετικό μηχανογραφικό που έχει συνταχθεί από την αρμόδια υπηρεσία ναυτολογίων.
Βάσει του σχετικού πίνακα ο πρόεδρος των ακτοπλόων εφοπλιστών εμφανίζεται να πρωτομπαρκάρει το 1980 σε ηλικία 17 ετών στο πλοίο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Β. με ειδικότητα ναυτόπαις!

Στο χρονικό διάστημα μέχρι και το 1984, ο Απ. Βεντούρης εμφανίζεται ναυτολογημένος ως «μούτσος» σε άλλα 7 πλοία.

Στις 24-11-1984 προβιβάζεται σε ναύτη στο πλοίο ΜΠΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ ενώ από τις 24-5-1985 γίνεται δόκιμος πλοίαρχος πάλι στο ίδιο πλοίο. Για ένα διάστημα από 17-3-1987 έως 16-6-1987 και από 20-11-1990 έως 29-5-1992 υπηρετεί ως ανθυποπλοίαρχος ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται ναυτολογημένος ως δόκιμος πλοίαρχος. Από τις 16-3-2004 ο Δ.Σ. της Ν.Ε.Λ. και μετέπειτα πρόεδρος της Ε.Ε.Α. εμφανίζεται να μπαρκάρει πάλι ως ναυτόπαις μέχρι και τα τέλη του 2008.

Σύμφωνα με το προσωπικό του μηχανογραφικό φαίνεται να έχει υπηρεσία 17,5 ετών , θεμελιώνοντας συνταξιοδοτικά δικαιώματα από το ΝΑΤ.

Το άκρον άωτον στην υπόθεση που απασχολεί πλέον τη Δικαιοσύνη, είναι το γεγονός ότι ο Απ. Βεντούρης κάνοντας χρήση των προβλεπόμενων διατάξεων , εισέπραττε ΕΛΟΕΝ (Ειδικός Λογαριασμός Οικονομικών Επιδομάτων Ναυτικών) επιδόματα ως πολύτεκνος (έχει 4 παιδιά) δικαιούχος ναυτικός !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: