ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ακουστε και το άλλο ανεκδοτο: Πρωτα ο μαθητης. (χαχαχαχαχαχαχα)

Σε αντίθεση με το σύνθημα του υπουργείου Παιδείας  "πρωτα ο μαθητης " ο προιστάμενος του γραφείου Επαγγελματικης Εκπαίδευσης της Γ Αθηνας προσπαθεί να συρρικνωσει τα τμήματα των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, αδιαφορώντας για τις αναγκες των μαθητων και τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου .
Στα μεσα του Οκτωβρη μεταφέρει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πεντε μαθήτριες σε άλλο σχολείο , με άλλους συμμαθητές , άλλους καθηγητές και τις καλεί σε χρόνο μηδεν να αλλάξουν όλες τις συνήθειες  τους και ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
Αυτό θα το έκανε στο δικό του παιδί;
Η σχολική κοινότητα είναι ανάστατη, το σχολείο τελεί υπο κατάληψη,  μαθητες , γονείς και καθηγητες στεκονται στο πλευρό των " ανευ λόγου και αιτίας ,διωγμένων " μαθητριων.
Παραθέτουμε την επιστολή των μαθητων προς τον προιστάμενο που εφτασε στα χέρια μας

ΠΡΟΣ
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Ε.Ε.
Κον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟ
Διαμαρτυρία

Σας παραδίδουμε αυτή την επιστολή γιατί πληροφορηθήκαμε από τον Δ/ντή του 3ου ΕΠΑ.Λ. Περιστερίου  ότι το τμήμα της Γ΄ τάξης με ειδικότητα Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων θα μεταφερθεί σε άλλο σχολείο.
Έχουμε συγκλονιστεί τόσο εμείς όσο και οι γονείς μας .
Σας παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε . Είμαστε στην χρονιά προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις και ξέρουμε όλοι ότι θα πρέπει απερίσπαστα να παλέψουμε για την εισαγωγή μας στα Τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.).
Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή λοιπόν μας ζητήσατε να απομακρυνθούμε από αυτό το ασφαλές καταφύγιο και να παραιτηθούμε από τις προσπάθειές μας. Αυτό θα συμβεί αν μας αναγκάσετε να πάμε σε ένα άγνωστο σχολείο, με μαθητές και καθηγητές που θα δούμε για πρώτη φορά και με επιπρόσθετες δυσκολίες για τη μετακίνησή μας. Το Υπουργείο Παιδείας επανειλημμένα διακηρύττει ότι σε όλες τις αποφάσεις του την πρώτη θέση έχει ο μαθητής. Η απόφαση αυτή όμως δείχνει ακριβώς το αντίθετο αφού βάζει το μαθητή στο περιθώριο.
Σας παρακαλούμε θερμά οι γονείς μας και εμείς να μην εξαντλήσετε την αυστηρότητά σας στην εφαρμογή μιας αντιπαιδαγωγικής απόφασης με θύματα εμάς λίγο πριν αποφοιτήσουμε από το σχολείο.
Να είστε σίγουρος ότι αν μείνετε αμετακίνητος στην απόφασή σας αυτή , θα καθορίσετε αρνητικά το μέλλον μας με καταστροφικά για μας αποτελέσματα.
Με τιμή Οι μαθήτριες της Γ τάξης ,ειδικότητας Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων του 3ου ΕΠΑ.Λ. Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: