ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Το YouTube σε λιγο και στην τηλεόραση


Τη δυνατότητα να βλέπουν όλα τα βίντεο του YouTube στην τηλεόρασή τους δίνει στους χρήστες της η δημοφιλής ιστοσελίδα, με μια νέα εφαρμογή που αναπτύσσει.

Πρόκειται για το Leanback, μια υπηρεσία που επιτρέπει την παρακολούθηση των δισεκατομμυρίων βίντεο που είναι αναρτημένα στο ΥouTube από έναν κοινό τηλεοπτικό δέκτη.

Η ιδέα δεν είναι καινούργια. Το YouTube προσπαθούσε επί χρόνια να λανσάρει μια υπηρεσία άμεσης διασύνδεσης του περιεχομένου της ιστοσελίδας με την τηλεόραση. Είχε, μάλιστα, αναπτύξει την εφαρμογή YouTube XL, η οποία δεν ευδοκίμησε.

Στόχος της εταιρείας είναι να μπορεί ο χρήστης να απολαύσει τα αγαπημένα του βίντεο από τον καναπέ του σαλονιού του, χωρίς να χρειάζεται να κάτσει στην «άβολη» καρέκλα εργασίας μπροστά στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή. Εξ’ ου και ο τίτλος της υπηρεσίας: Lean Back σημαίνει «ακούμπησε πίσω».

Το YouTube Leanback υπόσχεται ότι το πετυχαίνει, και μάλιστα με τηλεοπτική εικόνα υψηλής πιστότητας, χωρίς να μεσολαβούν «ποντίκια» και πληκτρολόγια. «Η νέα υπηρεσία αποτελεί επανάσταση στον τομέα της διάδρασης μεταξύ χρήστη και παραγωγού περιεχομένου», δήλωσε ο Κουάν Γιονγκ, διευθυντής παραγωγής του YouTube Leanback.

Η εταιρεία ευελπιστεί ότι εφαρμογές όπως το Leanback θα την βοηθήσουν να αυξήσει το ποσοστό του χρόνου που αφιερώνουν οι χρήστες για να δουν τα βίντεο του YouTube. Ο μέσος χρήστης ξοδεύει 15 λεπτά την ημέρα παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube και πέντε ώρες βλέποντας τηλεόραση.

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το YouTube Leanback πατώντας ένα μόνο κουμπί, για να «μεταφέρουν» το διαδικτυακό περιεχόμενο στην οθόνη της τηλεόρασης. Ο χρήστης του Ίντερνετ μετατρέπεται σε τηλεθεατή και μπορεί να δει στην τηλεοπτική του συσκευή τα βίντεο της επιλογής του, καθώς επίσης και όλα τα βίντεο που εμφανίζονται ως «σχετικά», σε μια μπάρα με μικρογραφίες που περνά στο κάτω μέρος της οθόνης. Μπορεί, ακόμη, να κάνει νέα αναζήτηση για να επιλέξει άλλο βίντεο, από μια μπάρα που βρίσκεται στην κορυφή της οθόνης.

«Όλες οι εντολές πλοήγησης δίνονται πατώντας τα κουμπιά με τα ‘’βελάκια’’ και το ‘’enter’’ από το χειριστήριο», τόνισε ο Τζούλια Φρούμαρ, εκ των σχεδιαστών του YouTube Leanback. Η υπηρεσία βρίσκεται στο στάδιο της δοκιμαστικής λειτουργίας (beta). Επί του παρόντος, δεν θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν οι κάτοχοι συσκευών iPad, καθώς το YouTube αποφάσισε να κατασκευάσει το Leanback χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα πολυμέσων Flash.

Δεν υπάρχουν σχόλια: