ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ

Φοβάμαι μήπως χαθεί η ιδεολογία στη γη και γίνουμε ανθρωπάκια που θα θέλουμε να καλοπεράσουμε, που θα θέλουμε να κάνουμε καταναλωτική ζωή.

Κι εμείς οι Έλληνες ακόμα, να χάσουμε αυτό που λέγεται αξιοπρέπεια, αυτό που λέγεται αγωνιστικότητα. Ναι, αυτό φοβάμαι περισσότερο από όλα…”

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ…

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Το βάρος του σε χρυσάφι

jakson-fil-knicks


Σε πολλά “Μέσα” στην Ελλάδα, η είδηση πέρασε στα ψιλά, ή και καθόλου… Όχι, όμως, εδώ στο ebasket, που τα βλέπουμε και τα ψάχνουμε όλα! Προσωπικά πιστεύω ότι είναι απλά η δικαίωση του Management στον χώρο του αθλητισμού! Και έρχεται με πάταγο. Και τί πάταγο! Αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων, για πέντε χρόνια!… Phil Jackson, λοιπόν, στους Knicks! Άλλα όχι στον ρόλο που τον έχουμε συνηθίσει, στην άκρη του πάγκου, αλλά στο λεγόμενο front office, με τον ρόλο του General Manager! “Μα είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι“, που έλεγε και ο Αστερίξ;
Όχι μόνο τρελοί δεν είναι, αλλά αντίθετα είναι πανέξυπνοι… Οι Knicks είναι μια κακώς κατασκευασμένη ομάδα , ξόδεψαν εκατομμύρια δολάρια πάνω από το ανώτατο όριο μισθών, κι έχουν μια… χρόνια αλλεργική αντίδραση στην άμυνα. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι συνήθισαν να χάνουν!
Ο Jackson είναι ένας “μάστερ” στο να χτίζει ομάδες, ξέρει να ταιριάζει σούπερ σταρ, χτίζει σκληρές άμυνες και απεχθάνεται να χάνει… Α, και μην ξεχάσω: Ξεκίνησε και την καριέρα του από τους Knicks ως παίκτης, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία. Και δεν είναι μόνο αυτό…
Οι Knicks έχουν ένα ιδιοκτήτη (Jim Dolan) “αλά Ελληνικά“. Παντογνώστης, ειδικός στο μπάσκετ, αλλάζει προπονητές σαν τα πουκάμισα, του αρέσει να επιλέγει παίκτες και χώνεται παντού. Έλα όμως που δεν του βγήκε σε καλό! Και τώρα με τον Jackson δεν μπορεί να κάνει τίποτα από τα παραπάνω.
Από τη στιγμή που αποφάσισε να δώσει 12 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο και να φέρει μια τέτοια προσωπικότητα, όχι ως προπονητή που μπορεί να αλλάξει άμεσα, αλλά ως General Manager που θα μείνει για πέντε χρονάκια, πάει να πει ότι -έστω και αργά- κατάλαβε πως πρέπει να δώσει τα κλειδιά σε έναν άνθρωπο, ο οποίος αποδεδειγμένα ξέρει να φέρνει κούπες. Και να δείτε που θα τις φέρει…
Για φανταστείτε να βλέπαμε κάτι τέτοιο στην ΕλλάδαΕπαγγελματίες General Manager, με τα κλειδιά των ομάδων και Αγγελόπουλους, Γιανακόπουλους να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα… Ναι καλά, και μετά ξύπνησα!
Πάντως, να ξέρετε ότι αν ποτέ γινόταν (λέμε τώρα κανένα αστείο, να περνάει η ώρα…) υπάρχουν άνθρωποι πολύ αξιόλογοι, που θα μπορούσαν να την κάνουν άνετα τη δουλειά…
Σε κάθε περίπτωση εδώ θα είμαστε να δούμε και να σχολιάσουμε τί θα κάνουν οι Knicks το καλοκαίρι και αν θα ξεκινήσει μια καινούρια, πιο νικηφόρα περίοδος για την χιλιοταλαιπωρημένη ομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: